SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelişen Bir Sanayi Ağımız Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, 1. Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneğini ziyaret ederek bölgeyle ilgili sıkıntıları dinledi.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Ali Abbas Daşan, "Mevcut 24 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi yetersiz kalmaktadır. Mevcut arıtma tesisinin 75 bin metreküp kapasiteye çıkarmak için çalışmalarımızı başlattık. OSB'ler 4628 sayılı Elektrik Piyasası kanunun 2. maddesi dördüncü fıkrası g bendi çerçevesinde gerçekleştireceği faaliyetlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla çıkarılan 26391 sayılı resmi gazete de yayınlanan 8. madde, elektrik faaliyetlerinde elde edilen gelirin yalnızca elektrik şebekesinin iyileştirilmesinde kullanılması zorunluluğu OSB'lerin faaliyetlerini yapamaz duruma getirecektir.
Ülkemizde bir çok OSB elektrik satışlarından elde ettiği gelirlerle diğer altyapı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu nedenle bahsedilen yönetmeliğin ilgili maddesinin kaldırılması gerekir. Bölgemiz 5084 sayılı Teşvik Kanunu kapsamında olup sanayicilerimiz bu kanunla personel ücretlerinden kesilen gelir vergisinden yüzde 100 muafken 5615 sayılı kanunla düzenlenen asgari geçim indirimi nedeni ile yüzde 85'ini personeline ödemek zorunda kalmıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. 5084 sayılı kanun çerçevesinde sanayicilerimizin hak etmiş oldukları Enerji Bedeli Geri Ödemeleri hazinece geciktirildiği için sanayicilerimiz bu konuda mağdur olmaktadır. Ödemelerin düzenli halde ödenmesi için girişimlerde bulunulması gerekmektedir. 5084 sayılı Teşvik Kanunun kapsamının genişletilmesi sanayicilerimizin faydasına olacaktır. OSB'lerin faaliyetlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için doğalgaz ve belirttiğimiz hususların bir an önce onaylanması gerekmektedir" dedi.

AKP İl Başkanı Ahmet Çakır da, sanayicilerin sorunları yakından takip ettiklerini ve bütün sorunlarını bildiklerini kaydederek, "Sorunların hemen bitmesi beklenemez. Çünkü gelişen bir sanayi ağımız var. AK Parti'den önce sadece 1. Organize Sanayi Bölgesi vardı ve kapasitesi yüzde 30 iken bugün yüzde 90 kapasiteyle hizmet veriyor. Bunun ardından ikinci ve üçüncü Organize Sanayi Bölgeleri de hizmete açıldı. Büyüyen sanayilerimizin sorunlarını çözmek için burada bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın ekonomi can damarının Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirten AKP Malatya Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, "Sanayi bölgemiz istihdamı sağlaması ve işsizlik oranını düşürmesi nedeniyle çok önemli bir yer teşkil ediyor. Gençlerimize yeni iş imkanları sunan fabrikalarımız terörün de önüne geçiyor. Özellikle biz milletvekilleri olarak, bizlere iletilen sorunların çözümü noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5084 sayılı Teşvik Kanunun süresinin 5 yıldan 10-15 yıla kadar uzatılması için gerekli dosyayı Başbakanımıza sunduk. Sanayi Bakanımız Malatya'ya geldiklerinde Organize Sanayi Bölgemizdeki altyapı sıkıntılarının 2009 yılına kadar bitirilmesi için gerekli konuları dile getirdik" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, bir ülkede yatırım olduğu sürece ilerlemenin sağlanabileceğini ifade ederek, "AK Parti olarak biz iktidara geldiğimiz günden bu yana paradan para kazanma yöntemini değiştirerek, üretimden para kazanma politikasını getirdik. Yatırıma vermiş olduğumuz önemi gösterdik. 3-4 yıldır yapmış olduğumuz yatırım ve çalışmalar ile istihdam alanlarını genişlettik ve işsizliği düşürdük. Malatya için sanayi alanı yeterli değil. Malatya'nın Gaziantep ve Kayseri gibi bir sanayi bölgesi olması gerekiyor. Ayrıca Vakıflar Bankasıyla yaptığımız görüşme neticesinde Organize Sanayi Bölgemize Vakıflar Bankasının bir şubesinin açılması çalışmasını başlatmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız