SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelişimi Gösteriyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yapı ve Doğalgaz Fuarı 9 Ekim günü açılırken, açılış töreni 10 Ekim Cuma günü yapıldı.

Mişmiş Park Fuar alanında açılan Yapı ve Doğalgaz Fuarı’nın açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Lütfi Zharku , Kosova Türk Ticaret Odaları Heyet Başkanı Turgay Şen ile bu ülkeden 17 işadamı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, ESKKK Başkanı Ali Evren işadamları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Fuarın açılış töreninde ilk olarak fuarı organize eden Proekspo Fuarcılık ve Fuar Yönetimi Ltd.Şti. Genel Müdürü ve Dengir Mir Mehmet Fırat’ın kızı Münevver Helün Fırat bir konuşma yaptı. Fırat konuşmasında fuar ile ilgili bilgiler verdi.

Törende bir konuşma yapan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Lütfi Zharku, “ Kosova bağımsızlığının ilan ettikten sonra ilk kez Bakan olarak Türkiye’yi ve Malatya’yı ziyaret ediyorum. Ülkemizin bağımsızlığını ilan etmesinden sonra ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Kosova’nın gelişmesi için ekonomiye büyük önem veriyoruz. Hükümetimiz de AB’ye girme yolunda uluslararası standartlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik kalkınma için yabancı sermayeye de ihtiyacımız bulunmaktadır.Bugün 200 Türk firması Kosova’da iş yapmaktadır. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. Bizleri Fuarı davet edenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta yaptığı konuşmada, “ Fuarlar illerin, bölgelerin ve hatta ülkelerin gelişmesinde büyük önem arz etmektedir. Bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak bundan sonraki fuarlara da her türlü desteğimizi vereceğiz.” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmasında, şunları belirtti:

“Bu tür fuarlar vasıtasıyla firmaların Avrupa'ya ve bütün dünyaya açılabilme fırsatı yakalanabilmektedir. İnternet ortamında ticaretin hızla gelişmesine karşın, tüketiciler, dokunmadan almayı tercih etmiyorlar. Bunun için fuarlar büyük önem taşımaktadır. Burada tüketiciyle üretici buluştuğu gibi, aynı ürün grubundaki firmalar da gelişen teknolojileri takip edebiliyorlar. Malatya, Kayısı Fuarlarının ardından kapsamlı sektörel fuarlara da ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Yaklaşık 4 yıl önceki söylediğimiz sözlerimizin adım adım hayata geçtiğini görüyoruz. İlimizin, fiziksel olarak altyapısı tamamlanmış 9 bin m2'lik kapalı fuar alanına, ilk olarak bizim dönemimizde kavuştuğunu özellikle belirtmek istiyorum. 1973 yılında Kanal boyunda bez barakalarda başlayan fuar serüveninin bugün bizimle birlikte, yapılan 9 bin metrekarelik modern kapalı fuar alanına kavuşmuş olması önemli bir başarıdır.Mişmişpark Fuar alanı, düne kadar sadece Kayısı Fuarının yapıldığı, senenin diğer günlerinde atıl vaziyette beklediği bir alandan çıkarılarak, Tarım Ürünleri, Hayvancılık ve Doğalgaz gibi ihtisas fuarlarının yapıldığı daha işlevsel bir mekâna dönüştürülmüştür.Bundan sonraki hedefimiz, bu Fuar alanımızı her seferinde değişik sektörleri bir araya getiren bir platform haline getirmektir. Yapı ve Doğalgaz Malzemeleri Fuarı da bu halkalardan biridir. Bu fuar, Malatya'nın fuarcılık alanında sağladığı aşamanın önemli bir göstergesidir.
Malatyamız sadece yılda bir değil, mümkünse her ay sektörel bazda fuar düzenlenen bir il konumuna gelmelidir. Bu sayede başta kayısımız olmak üzere ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlanacağı unutulmamalıdır. Özellikle Ortadoğu, yapı ve doğalgaz sektörü bakımından büyük bir potansiyele sahiptir. Malatya'da düzenlenen bu fuarın, ülkemizin Ortadoğu pazarından aldığı payın daha üst seviyelere yükselmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Doğalgaz Malatya’lıların yıllardır en büyük hayaliydi. Doğalgaz çok büyük bir yatırım. Bu yatırımı yaparken, birtakım sıkıntılar yaşandığı, hepimizin malumudur.Bazı vilayetler bu sıkıntıları seçim öncesi vatandaşa yansıtmamak için başlamaya cesaret edemediler. Bizler gelecek seçimi değil, kentin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini düşündüğümüz için bu riski seve seve göze aldık. Belki biraz sıkıntı çektik, ama sonuçta güzel bir nimete kavuştuk, ortaya büyük bir hizmet çıktı. Bununla birlikte kentimizde doğalgaza olan talep, her geçen gün daha da artmaktadır. Düzenlenen bu fuarın, vatandaşımızın doğalgazla ilgili daha sağlıklı bilgileri almasına vesile olacağına inanıyorum. “

Vali Halil İbrahim Daşöz’de Fuarın açılış törenindeki konuşmasında, “ Bu yıl 3. kez fuar açılışını yapıyoruz. ilk olarak Tarım ve Hayvancılık Fuarını açtık, ardından Dünyaca ünlü Kayısımız için açtığımız fuardan sonra şimdi de Yapı ve Doğalgaz Fuarı açılıyor. Daha önceleri sadece kayısı fuarı düzenlenebiliyordu. Şimdi ihtisas fuarları da açılmaya başlaması son derece önemlidir. Bu Malatya’nın sanayi ve ticaretinin gelişmesini göstermektedir.Bu fuarlar şehrimizin daha da gelişmesi için umutlarımızı arttırıyor. Tabii bu tür organizasyonların başarısı Malatyalılarında konuya gösterecekleri ilgiye de bağlıdır. Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı’nın da fuara katılıyor olması ayrıca sevinç kaynağıdır. Kosova bağımsızlığının ilan eden en genç ülke.” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın, Yapı ve Doğalgaz İhtisas Fuarı'nın açılış törenine katılan Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Lütfi Zharku ile Kosova Türk Ticaret Odası Heyet Başkanı Turgay Şen'e dokuma halı ile kuru kayısı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve Proexpo Fuarcılık Firması Genel Müdürü Münevver Helün Fırat'a kuru kayısı hediye etti.

Ardından 12 Ekim akşamı sona erecek olan fuarın açılışı gerçekleştirildi ve stantlar gezildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız