SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gelişme Malatya'ya Yansır''

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitelere sivil toplum kuruluşlarının vereceği desteğin çok önemli olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek, bir süre muhtarlarla görüştü. Ziyaret esnasında konuşan Rektör Hilmioğlu, üniversite olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte olmayı önemsediklerini belirterek, üniversitenin sivil toplum kuruluşlarını vereceği desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Üniversitelerin halkın desteğini almaları durumunda sorunları daha başarılı bir şekilde çözdüklerini belirten Prof. Dr. Hilmioğlu, sivil toplum kuruluşlarının siyaset kurumu üzerinde baskı yaparak, üniversitenin sorunlarının çözümüne destek olabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Hilmioğlu, "Üniversitemiz ne kadar gelişirse bunun yansıması Malatya'ya olacaktır" dedi.
Herkesin inançlara saygılı olması gerektiğini kaydeden Rektör Hilmioğlu, "Cumhuriyet ve Cumhuriyetin temel niteliklerine sahiplenirsek, dine de, inanç özgürlüğüne de sahiplenmiş oluruz. Sadece Türkiye'de yapılan bilimsel çalışmaların, bütün Müslüman ülkelerde yapılan çalışmalara denk geliyorsa burada oturup düşünmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkan Vekili Bayram Polatbaş ise, "Üniversite Malatya'nındır. Eserlerimize sahip çıkmalıyız. Burası ne rektörün ve ne de siyasilerin değildir. Burası tüm Malatyalıların eseridir. Herkese eşit mesafede duruyoruz. Biz muhtarlar olarak, kimseyi inancından dolayı hor görmeyiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız