SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelişmeler Endişe Verici"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:35
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen birleştirilmiş il divanı özel idare toplantı salonunda yapıldı.

Divana Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Latif Öztek, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, İl Müfettişi Osman Marasalı, İlçe Başkanları Hanım Kolları Ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.

Toplantıya ilişkin olarak, SP'den yayınlanan bülten şöyle:

"Toplantıda bir selamlama konuşması yapan il başkanı Mehmet Asiltürk Saadet Kadrolarının şevkle ve azimle çalışmalarına devam ettiğini bu çalışmaların aylık değerlendirmesini yapmak için bir araya gelen dava kardeşlerimizle gelecek aylarda önümüzdeki seçimleri de göz önünde bulundurarak nasıl bir çalışma stratejisi izleyeceklerini belirlemek için toplandıklarını beyan etti.

Toplantıya Saadet Partisi Genel Merkezinden Misafir olarak Katılan Genel Başkan Yardımcısı eski Elazığ Milletvekili Prof.Dr. Latif Öztek gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Öztek Türkiye’de gündemin çok çabuk değiştiğini son günlerde Reyhanlı saldırısı başta olmak üzere başbakanın ABD ziyareti, açılım, nevruz derken ülkenin gerçek gündemi olan ekonomik sorunlar, dış politika sorunlarının içinden çıkılmaz bir durum aldığını son Reyhanlı olayları ile Türkiye’nin hedef ülke haline getirildiğinin altını çizdi. Bu hain olayın ABD öncülüğünde Suriye’ye yapılacak bir müdahalenin tartışıldığı bir döneme denk gelmesinin ayrıca düşündürücü olduğunu savunan Öztek, “Ülkemizin ve bölgemizin Türkiye üzerinden yapılacak bir savaşa doğru hızla sürüklenmeye çalışıldığı konusunda başından beri yaptığımız uyarılar ve endişeler maalesef doğru çıkmıştır. Sınır güvenliğimizi tehdit eden kontrolsüz gelişmeler endişe vericidir. Son gelişmeler, dış politika alanında Türkiye’nin yaşadığı kafa karışıklığının, küresel egemenlerin planları dâhilinde hareket etmesinin ülkemizi terörist saldırıların hedefi haline getirdiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bölgeyi çeşitli terör örgütleri veya husumetler eliyle karmakarışık edenler, şu anda ellerini ovuşturmaktadırlar. Bu nedenle Hükümet, acilen gerekli emniyet ve istihbarat tedbirlerini almalıdır.” dedi.

Bütün önlemler alınsın

Saadet Partisi olarak Türkiye’nin Suriye bataklığına sokulmak istendiğine dair ciddi korkularının bulunduğunu belirten Öztek, “Başta Suriye konusu olmak üzere, hükümetin dış politika alanındaki yaklaşımlarını ciddi şekilde gözden geçirmesi gerekmektedir. Bu saldırının bütün yönleriyle en kısa zamanda aydınlatılmasını, olayın ardındaki karanlık güçlerin bir an önce cesurca deşifre edilmesini, halkımızın ama özellikle de sınır bölgesinde korku ve panik yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzuru için, benzeri hadiselerin tekrarlanmaması için gereken bütün önlemlerin alınmasını ve uygulanmasını istiyoruz. Yine hükümetin sağduyu ile hareket etmesini, Türkiye’nin Suriye bataklığına sokulmak istenmesini dikkate alarak bu tür provakosyanlara kanmamasını, ülkemizi telafisi ve dönüşü olmayan yollara sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

10 yılda 500 milyar dolar borçlandık 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr Latif Öztek, şöyle konuştu: “AKP, 2002 sonunda iktidara geldiğinde Türkiye’nin iç-dış toplam borcu 232 milyar dolardı. 2012 sonunda, yani 10 yılda Türkiye’nin toplam borcu 536 milyar dolara çıkmıştır. İhracatımız 151 milyar dolara çıktı. Çok iyi, çok güzel. Ancak ithalatı ise 236 milyar dolara çıktı. Bunu Ekonomi Bakanlarına sorunca alınıyorlar. ‘Vatandaş yurtdışındaki malları tüketiyor’ diyorlar. İyi de, siz o ürünleri neden Türkiye’de üretemiyorsunuz? Cari açık 2011’de 77  milyar dolar idi. Bu yıl, 48.9 milyar dolara düştü diye seviniyorsunuz. İyi de 77 milyar açığı da siz verdiniz!”

 “Ancak televizyonları açınca Sayın Başbakanın hitabetiyle, 10 yıl önce IMF’ye borcumuzun 23 milyar dolar iken, şimdi IMF ye borç verecek duruma geldiğimizi anlatıp duruyor. Vatandaş ise, ‘Bak ne güzel, borcumuzu bitirmişler’ diyor. Oysa toplam iç-dış borç, 536 milyar dolara çıktığını vatandaşın yüzde 90’ı bilmiyor. Biz bunu bilsinler diye çalışıyoruz. Bu gerçekleri bilsinler, bu borcun kendi boçları oğlunu 75 milyona bölündüğünde fert başına 7500 dolar düştüğü bilmelidir aziz halkımız uyarmak sorundayız diye konuşan Prof. Dr. Latif Öztek, “Bize AKP’yi niye eleştiriyorsunuz diyorlar. Eee, biz CHP’nin neyini eleştirelim. CHP ve MHP, iktidara hakiki muhalefet görevini yapamıyor. AKP’de istediği gibi hareket ediyor. Her şeyin tersini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Toplantı yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve aylık planlamanın yapılması ile sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız