SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geliştirmek Mühendislere Düşer"

A- A+ PAYLAŞ
 
Van depreminin ardından "Şişirme Çadır, Mantar Ev, Yumurta Ev ve Ağa Ev" tasarımları yaptığını söyleyen  İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Durukan, "Evlerimiz dört temel üzerine yapıyoruz. " dedi. 
 
Dizaynını yaptığı çadırı vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanabileceğini belirten  Doç. Dr. Duruhan, "Evlerimiz dört temel üzerine yapıyoruz. Yumurta ev tasarımında, rafadan yumurtayı yerken yuvasına koyduğumuz gibi bir sistem oluşturmaya çalıştım. Bina döner bir vaziyette. Diğer estetik olarak bir bahçe evi, ağaç evi tasarımı var. kökte çelik ve raylar üzerinde döndürme söz konusu. Temel küçültülmüştür. Ray ve demir desteklerle desteklenmiştir. Birde mantar ev tasarımı var. Çelik ve demirin biraz daha fazla kullanılacağı bir düzenek. Evlerin hep klasik tarzla ve temellerini toprağa daha fazla istinat yapılması, depremselliği de biraz daha etkileyen tasarım. Ben kimsenin mesleğine talip değilim. Ben felsefeciyim, tasarım yaparım, ama bunları geliştirmek mühendislere ait. Mühendislerin bu tür yapıları düşünmelerini istiyorum. Ortaya yeni tasarımlar ortaya koyarak, alan uzmanlarını düşünmeye sevk etmek" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız