SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gelmiş Geçmiş En Beceriksizi.."

0
Güncellendi - 2016-04-25 18:29:15
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, kayısıdan Yeni Malatyaspor'a, IŞİD'den Diyarbakır'a kadar çeşitli konularda açıklamalar yaptı.

Malatya İl Binasında İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve partililer ile birlikte basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

"Ülkemizde gündem değiştirme uzmanı bir kişi var. O konuştuktan sonra sağolsun tüm basın haber yaptığı için halk neden cevap vermediniz, gerçekleri söylemediniz diyor. Bu nedenle,basın açıklamamızın ilk kısmını zorunlu olarak Tayyip Erdoğan’a ayırıyoruz.Bundan yaklaşık 1 yıl önceye gidelim. 28 Şubat 2015 günü, Hükümet’ten 4, HDP’den 3 temsilci, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelip, kamuoyuna bir mutabakat metni açıklamışlardı.

Erdoğan, dün yine “Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır" diyor.

Hükümet adına görüşmeye giden kişilerin tuvalete giderken bile Erdoğan’dan izin alan kişiler olduğunu herkes biliyor.

İddia ediyorum, Yalçın Akdoğan’ın beyaz gömlek içine kırmızı kravat takmasını isteyen de Erdoğan’dır.

Yani sayın Erdoğan benim haberim yok derken tüm Türkiye’nin aklıyla alay ediyor.

Biz defalarca görüşmelerin TBMM’de yapılsın dedik, gizli görüşmeler olmasın dedik. Ne mutabakatı kardeşim diyen kişi, ‘terör örgütüyle görüşen şerefsizdir’ de demişti. Bu fotoğrafa da tıpkı 17-25 Aralıktaki kayıtlarına dedikleri gibi montaj derlerse şaşırmayın. Bu resimdekiler kim? Çıkıp bunu da açıklasın o zaman Kimseyi kandırmasınlar, yaptıklarını inkar etmesinler. Dolmabahçe’de, Oslo’da, Kandil’de, İmralı’da Erdoğan’ın bilgisiyle görüşmeler yapılmıştır.

Bu mutabakatlar sonucunda 400 ün üzerinde şehit haberi geldi. Fakir fukara çocukları şehit düşüyor. Artık 1-2 şehit haber bile olmuyor.

Kilis ;

IŞİDSEVER Hükümet, IŞİDSEVER basınımız var. PKK’yla değil Kandille görüşüyoruz Öcalan’a değil İmralıya heyet gidiyordu. Şimdi de IŞİD değil, DEAŞ diyorlar. Roket saldırısı yapılmadı, Roket düştü diyorlar. Düşmek ne demek? Sanki yağmur yağıyor. Sanki meteorolojik bir olaydan bahsediyorlar.

Şu çok iyi bilinsin ki IŞİD aylardır Kilis’e saldırıyor. Ocak ayından bu yana Kilis'te roketler nedeniyle ölenlerin sayısı dün ki saldırılarla 16'ya yükseldi. Valilikte basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Devlet olarak buradayız. Fevri davranmak doğru değil. Sağduyulu olmalıyız.”demiş.

Sen sağduyulu davranacaksın diye, Kilis’de SAĞ vatandaş kalmayacak. Fevri davranmayın tabi. IŞİD’in sizin için ayrı bir önemi olduğunu artık sağır sultan duydu.

Angajman Kuralları gereği sınırı 2 saniye geçti diye Rus Uçağını düşürenler, 4 aydır roket saldırılarıyla, 16 kişiyi öldüren öfkeli gençlere neden gerekli cevabı veremiyorlar?

Angajman kurallarında silah gönderdiğin örgüt aynı silahlarla sana saldırmaz diye bir kural da var mı?

Atalarımız boşuna dememiş; “Besle kargayı oysun gözünü”diye.Bizim Adıyaman ve Suruç raporlarımızda AKP’nin IŞİD’e göz yumduğunu çok net bir şekilde ortaya koyduk.

IŞİD, içinde ilaç var diye gönderilen MİT tırlarındaki ağrı kesicileri roketlerle geri bize fırlatıyor.

Türkiye’nin gönderdiği silahlarla, IŞİD Kilis’i vuruyor.

AKP, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en beceriksiz hükümetidir. Cumhuriyet Tarihi boyunca hiçbir dönemde Anadolu halkı bu kadar tehditle karşı karşıya kalmamıştır.

23 Nisan kutlamaları;

23 Nisan kutlamaları terör nedeniyle iptal edildi. Oysa kutlamalarda daha önce de havai fişek,müzik,eğlence yoktu. Oysa Antalya EXPO etkinliklerinde davullu zurnalı, havai fişekli eğlenceler düzenlendi. Bu kadar ikiyüzlülük olmaz. Meclis başkanını tutumundan dolayı kınıyorum. Bizim tarihimizi unutturmaya çalışanlara inat mücadele etmeye devam edeceğiz.

Diyarbakır incelemeleri:

Diyarbakır’da 2 gün incelemeler yaptık. Devletin ve hükümetin bilgisiyle Sur’da yığınaklar yapılmış. Hendekler kazılmış. Öyle 1-2 metrelik değil 20 metre derinliği olan hendekler kazılmış. İş makineleri ile çalışmışlar. Bu iş hükümetten habersiz yapılır mı? Bunun sorumlusu AKP’dir. AKP terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır.

Cumhurbaşkanının Malatya ziyareti:

Cumhurbaşkanı belli bir siyasi görüşün mensubu olabilir. Ama Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Öğrendik ki Malatya’ya da gelecekmiş. Geleceğiyle ilgili açıklamayı Vali değil, AKP Malatya İl Başkanı yapmış. Sadece bu durum bile cumhurbaşkanının tarafsızlığına gölge düşürür.Madem açıklamayı AKP’nin İl Başkanı yapıyor, o zaman bizim Cumhurbaşkanımız değildir.

Cumhurbaşkanının Malatya’daki toplu açılışları çok ünlü. Tüm Malatyalılar bunu biliyor. Açılışlar yapılıp, Cumhurbaşkanı Malatya’dan ayrıldıktan sonra bile neyi açtığını açıklamıyorlar. Defalarca gündeme getirdikten sonra zorla nereleri açtıklarını söyleyebiliyorlar.

Açtığı bazı tesisler bazen 2-3 yıldır zaten faaliyette olan yerler oluyor. Yatırımlar bir kez,açılışlar 3 kez yapılıyor. Her gelen bir açılış yapılıyor. 2 hastaneyi kapatıp yerine 1 hastane açtılar. Önüne gelen bir kez açtı. Bakalım Cumhurbaşkanı da bir kez daha açtıracaklar Sayın Valiye sesleniyoruz. Cumhurbaşkanı gelip gittikten sonra değil, gelmeden önce Malatya’da nerelerin açılacağını kamuoyuna duyursunlar.

Dün Hekimhan’da incelemelerde bulunduk. Depremin üzerinden 5 ay geçmiş. Hala hasar tespitleri bitirilememiş. AKP İlçe başkanlarından habersiz konteynır dağıtılmıyormuş. Konteynırların kişilere CHP’ye oy verip vermediklerine göre dağıtıldığı söyleniyor. Yazık olsun böyle bunlara izin veren bürokratlara..

Malatyalı üreticilerin sorunları

17 Mart tarihinde Malatya’da meydana gelen don nedeniyle hemen hemen tüm ilçelerde kayısı başta olmak üzere tüm ürünler zarar gördü. Aradan 40 gün geçti halen zararın net miktarını bilen yok. Zarar gören üreticiye nasıl yardım edileceğini bilen yok.

17 Mart'ta meydana gelen donun ardından TARSİM 17 bin hasar ihbarı aldıklarını açıkladı. Malatya’nın değişik bir yapısı var. Ne zaman doğruları söylesek bir AKP Milletvekili çıkıp yok böyle bir şey diyor.

17 Mart'ta beni yüzlerce üretici arayıp,ürünlerinin yandığını söyledi. Biz de konuyla ilgili yetkilileri göreve çağırdık. Bir milletvekili ‘Muhalefet kayısının yanmasını dört gözle bekliyor ‘ demiş. ‘Kayısı gayet iyi’ demiş.

Milletvekili seçildiği şehirde 17 bin zarar ihbarı gelmiş, kayısı gayet iyi diyor. Kendi şehrinden bu kadar bihaber milletvekili olur mu?

Birkaç gün önce üzülerek söylemek istiyorum ki yine bir don olayıyla daha karşılaştık.17 Martta ovadaki çiçekler yandı.21 Nisan’da ise dağdaki kayısılar,cevizler yandı.Hekimhan-Kuluncak , Akçadağ başta olmak üzere çok sayıda ilçede don ve şiddetli rüzgar ürünleri bitirdi. Don haberini alır almaz, önceki gün gece Malatya’ya geldim. Dün sabah da Hekimhan’da mahalleleri dolaştık.

Cevizin yaprağı bile kalmamış. Kayısı,kiraz bitmiş. Ürünler mosmor. Bazı üreticiler o geceki soğuğu hayatları boyunca görmediklerini söylüyor.Hekimhan’ın Güvenç’inden, Sarıkız’ına, Dursunlu’dan Beykent’ine tüm mahalleler donmuş.

Kuluncak’ın Selimliden, Alvar’a, Akçadağ’ın Kozlucasından,Levent bölgesine çok sayıda mahallede ağaçlarda meyve kalmamış.Gözlerimizle gördük. Yemeye kayısı yok. Ceviz öyle. Diğer ürünler öyle. Burada bir afet var. İnsanların gelecekleri, hayalleri donmuş. Kayısı ve ceviz gibi ürünler büyük zarar görmüş. Gelecek yılki rekolteyi de etkileyecek bir zarar bu.

Hiç vakit kaybetmeden bölge genel afet kapsamına alınmalı.

Bölgedeki hasar tespitlerine hemen başlanmalı. Zarar gören üreticilerin zararları karşılanmalı. Üreticilere yardım yapılmalı. Borcu olanların borçları silinmeli.Ayrıca gittiğimiz her yerde TARSİM sistemine sitem var. TARSİM artık kendine çeki düzen vermeli. Malatya’da 100 üreticiden sadece 25 i ürünlerini sigortalattırmış. Şartlar çok ağır. Bu şartlar mutlaka gözden geçirilmeli.Malatyalı üreticilerin her yıl yaşadıkları bu çileye de artık son verilmeli. ‘Kayısıya alan bazlı destek verilmeli’ diye diye, dilimizde tüy bitti.

Yeni Malatyaspor’a yapılan saldırı

Elbette dünya görüşümüz ne olursa olsun, kentin ortak değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Malatyaspor da Malatya’nın ortak paydası, değeri. Ona yapılan saldırıları kendimize yapılmış görürüz.

Hafta sonu Adana’da oynanan maçta ,saha içerisinde ve dışında oyunculara, teknik heyete ve taraftarlarımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Taraftarların araçlarının camlarına saldırılması, saha içinde sporculara saldırılmak istenmesi üzüntü verici. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ramazan (7 yıl önce)
    Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan İnadına, Tayyip,İnadına Tayyip Dünya siyasetçisi Uzun Adam,adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    cesur yürek sende genel müdürün gibi laf atacam derken kendinizi küçük düşüren ifadelere başvuruyorsun. eleştirmekle hakaret etmek arasındaki farkı bilmeyecek kadar cahilsiniz. sizin vekilleriniz genel müdürünüzü takmıyorsa bu sizin sorununuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatyalıların bir tane milletvekili var o da Veli Ağbaba. Diğerleri sadece oy istemeye gelirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Allah yardım etsin sizlere, asıl sizler neyin peşindesiniz? Ülke yangın yerine dönmüş. Bu kişinin söylediği bir söz yanlış ise evet ya şuda yanlış yalan diyor diye yazın ama nerdeeee, şak şakcılığa devam. "Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az" demiş atalar boşuna dememiş. Sırf laf olsun diye polemik olsun diye yazmışsınız, insan bu konuşulanları en azından haberi yoksa dahi araştırır, doğrumu yanlışmı diye ve ona göre yazar, ya artık bırakın şu işleri....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    ŞU TOPLU AÇILIŞ BAŞLIĞININ ALTINDA NE VAR. AÇIKLANSA BİZDE VATANDAŞ OLARAK BİLMEYE HAKKIMIZ YOK MU. CUMHURBAŞKANI DEVAMLI "TOPLU AÇILIŞLAR" BAŞLIĞI ALTINDA MİTİNGLER DÜZENLİYORLAR. BENİM KIZDIĞIM VATANDAŞIN AKLI İLE ALAY ETMEYİN. GERÇEKTEN BİR AÇILIŞ YAPILACAK İSE VATANDAŞ NEYİN AÇILDIĞINI BİLSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Kadirbey otelin kacinci acilisi acep? Reis yan yollara kurulmus kaplumbaga hizindaki surekli isiklara takilan trambus un acilisini yapacak galiba Tunel acilacak elbet on kere daha acilir kurdela ihalesi yapilir yakinda. Karaciger nakil ve ydevlet hast disinda 8 senedir Malatyaya ne yapiliyor ey Malatyali diger sehirler uctu Bizimkide kaldirim taslarinin onunde parmagiyla biyerleri gosteriyor. Yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan44 (7 yıl önce)
    siyaseti bırakın malatya da kaysının %5 olduğu zamanda da malatya sahipsizsizdi.yine hep sahipsiz. e yanmışsa siyasetçiler gereğini yapsın ama nerde?
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Senelerdir iktidar olamamış bir partinin mensubu olarak söylemlerine fazla itibar etmemek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilen (7 yıl önce)
    Kardesim parti 14 yildir iktidarda, insaf edin hic mi hatasi olmadi bu partinin..Veli Agbaba belki abartiyor ama hic mi hakli tarafi yok...Ak Partinin bu millete yaptiklarini inkar edecek halimiz yok ancak ortada bir yanlis varsa soylemek lazim...Mesela suan da Malatya milletvekillerinin kac tanesi yeterli..Elinizi eger bulabilirseniz vicdaniniza koyup yazin...Bu sehirde aday adaylari icinde Mustafa Sahin'den daha nitelikli adam yok muydu veya ey Malatya halki secimden once kac defa Nurettin Yasar adini duydun..Hadi onu da gectim, sayin bakanim diye sirinlik yaptigin Taha Ozhan'i secimden sonra yaklasik 1 yildir kac defa Malatya'da gordun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (7 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, kimin becerikli, kimin beceriksiz olduğunu seçimlerde millet söylüyor. Siz buna karar verecek değilsiniz. Halen bu millete hiçbir şey bilmiyor gözüyle bakmayı bırakın. Sayın Ağbaba en basit örneklemeyle partinizin (CHP) Malatyada % 20 lerin üzerinde oy potansiyeli vardı bir zamanlar. Fakat sizin sayenizde % 16 lara kadar düştü. Şimdi siz gelmiş geçmiş en beceriksiz cümlesini kurarken acaba diye bir soru geçtimi aklınızdan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Cumhurbaşkanını malatyada sayın vali süleyman kamçı temsil eder Recep Tayyip Erdoğan'ı enaz resi kadar değerli HAKAN KAHTALI temsil ediyor ve doğal olarak geleceğini o haber veriyor rahatsız olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Bu kadar da düşürmeyin kendinizi canım; ne demek: "Hükümet adına görüşmeye giden kişilerin tuvalete giderken bile Erdoğan’dan izin alan kişiler olduğunu herkes biliyor" bunlar belaltı laflar. CHP başı da aile bakanına neler söyledi. ağza alınmayacak laflar, neler yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım. Bu ülkede birileri birleştirmek, kardeşlik için uğraşır, bunlar ise hala kutuplaşma, ayrıştırma peşinde. Bu ülkenin üzüm bağ var herkese yettiği gibi bir seksen milyon daha olsa onlara da yeter, ama bunlar oturmuş bağcı ile uğraşıyorlar. Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (7 yıl önce)
    Evet malesef şu memlekete gelmiş geçmiş en talihsiz en becereksiz parti CHP dır sebep mi ? Allah rızası için bu memlekete faydalı bir şey ne yaptınız terör den bahsediyorsun terör illeti sizin zamanında kürt türk ayriminizdan kaynaklandi kürt halkına insan gibi davransaydiniz ayrımcılık yapmasaydınız bu durum ortada olmazdı
    0
    0
    Yanıtla