SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Gelseydi Belki Gitmezdik!."

0
Güncellendi - 2016-11-22 02:12:36
A- A+ PAYLAŞ

'3 Kıta 3 Doruk' konulu söyleşi İnönü Üniversitesi Beden Eğitim Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO)’nda gerçekleştirildi.

BESYO öğrencileri, dağcılık sporu ile uğraşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen ve Hitit Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğru’nun dağ tırmanışları kapsamında düzenlenen konferansta doğa ve dağcılık serüvenlerini dinledi.

İnönü Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Temel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen, “Niye tırmanıyoruz? Everest’e o dönem çıkılmamış, bütün ülkeler oraya bayraklarını dikmeye çalışıyorlar. Çok meşhur İngiliz bir dağcıya soruyorlar, ‘Niye gidiyorsunuz?’ O da ‘Çünkü o bize gelmiyor’ cevabını veriyor. Gelseydi belki gitmezdik. Orada çok büyük bir deneyim yaşıyorsunuz” dedi.

Öğrencilerin aktif olduğu eğitimlerin daha kalıcı iz bıraktığını kaydeden Özen, şunları söyledi: “Doğa size ister yürümek için gidin, ister kamp yapmak için gidin, ister tırmanmak için gidin, ister balık tutmak için gidin, her ne sebeple giderseniz gidin en iyi öğretmendir. Çünkü size yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı sunar. Konfor alanlarımız var, içerisinde kendimizi rahat hissettiğimiz alanlar. Niye bu konfor alanında durmuyoruz da dışarı çıkma ihtiyacı hissediyoruz? Yeni tecrübeler, yeni deneyimler yaşamak için konfor alanından çıkıyoruz. Öğrenmek ve gelişmek için bir bedel ödemeliyiz ve konfor alanımızın dışına çıkmalıyız. Hep konfor alanında kalırsanız, yeni yerler keşfetme, yeni tecrübeler edinme şansınız olmaz.”

Hitit Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğru ise yaptıkları dağ tırmanışlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Doğru, dağcılık faaliyetlerinde çekim işlerini kendisinin yaptığını kaydederek, “Yürüyorlar ama ben sürekli güzel bir fotoğraf yakalamak için makinemle tetikteyim. Hem peşlerinden gidiyorum hem de çekim yapmaya çalışıyorum” dedi.

Doğa’nın birçok şeyi öğrettiğini ancak içinde risklerde barındırdığını ifade eden Doğru, azami derecede dikkatli olmak ve güvenlik tedbirleri almak gerektiğini belirtti.

Yeni Malatya Gazetesi

dagcilik

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız