SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gelsinler, Malatya'ya Götürürüz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:44
'Gelsinler, Malatya'ya Götürürüz'
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden bir takım insanların isim yapmaya çalıştığını, bir takım insanların gündem oluşturma çabası içerisinde olduğunu söyledi.

“MALATYA ÖZEL CUMHURİYET SAVCILARI TARAFINDAN SORUŞTURULMAKTADIR”

BBP Genel Başkanı Destici, Kosova Türk Adalet Partisi ve Mamuşa Belediye Başkanı Arifi Bütüç’ü makamında kabul etti. Destici, kabulden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Helikopterin düşmesinden itibaren Kahramanmaraş yerel mahkemede soruşturma başlattığını belirten Destici, “Meclis'te iki komisyon kuruldu. Bu tarihte ilktir. Biz birinci komisyonun çalışmalarını beğenmedik. Başta komisyon başkanının tavrı olmak üzere.İkinci komisyon kurulması için talep ettik. İkinci komisyon kuruldu. Cumhurbaşkanımızdan talep ettik. Aileyle birlikte 3 kere ziyaret ettik. Devlet Denetleme Kurulu devreye girdi ve Türkiye’de ezber bozacak olumlu rapor yayınladı. Bu raporla birlikte Kahramanmaraş Başsavcılığı'na müracaat ederek dosyanın artık örgütlü bir suç olabileceği, bir suikast bir sabote olabileceği ihtimali olduğunu bunun içinde artık dosyanın özel yetkili bir mahkeme ve savcılığın araştırması ve soruşturması talep ettik. Bu talep kabul gördü. Mart 2011'den itibaren dosya Malatya Özel Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturulmaktadır.” 

Bugün kamuoyunda konuşulan her dosyanın soruşturma dosyasında mevcut olduğunu söyleyen Destici, şunları anlattı: ”İddia ortaya atan herkesin ifadesi yine Malatya Cumhuriyet Savcılığında soruşturma dosyasının içerisindedir ve ifadeleri alınmıştır.”

“SON GÖRÜNTÜNÜN FOTOMONTAJ OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Ortaya çıkan fotoğrafların fotomontaj olduğunun iddia edildiğini söyleyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki hadise ile ilgili söyleyeyim. Bu görüntülerin ortaya çıkması ve son görüntünün fotomontaj olduğu söyleniyor. Net bilmiyorum. Ona bakıp değerlendireceğiz. Benim aldığım bilgiler fotoğrafın üstünde bu bir fotomontajdır yazdığı söyleniyor. Gerçek midir değil midir. Ona da bakıyoruz araştırıyoruz. Görüntüyü izledim diyen bizim eski bir Karar ve Yürütme Kurulu üyemiz. Eski Erzurum İl Başkanı olan arkadaşımız. Bu görüntüyü izledim Muhsin Başkan sorgulanıyordu diyen bir arkadaşımız. Bunu bizimle paylaştıktan sonra biz kendisini avukatlar aracılığı ile Malatya’daki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına götürdük. Kendisi ifadesini verdi. Daha sonra onun kendisine görüntüyü izlettirdi dediği şahıs da savcılık tarafından çağırıldı ve onun ifadesi alındı. Soruşturma şuan devam ediyor.“

“ORTAYA ATILAN İDDİALAR SORUŞTURMA DOSYASI İÇERİSİNDE YER ALMAKTADIR”

Büyük Birlik Partisi, ailesi ve avukatlarla birlikte dosyanın içerisinde ne varsa ne soruşturuluyorsa bunların hepsinin Büyük Birlik Partisi, aile ve avukatların emeğinin sonucu olduğunu ifade eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Kim hangi iddia da bulunmuşsa hatta rüya bile görüp gerçekmiş gibi anlatanlar var. Komplo teorileri olsun, kulaktan duyumlar olsun görüntü izledim diyenler var. Şurada şunu duydum diyenler var. Bunların hepsi soruşturma dosyasının içerisinde. Bize hangi bilgi gelmişse biz bunların hepsini savcılığa bildirdik. Hukukun içerisinde kaldık bugüne kadar bundan sonra da buna devam edeceğiz.”

“MUHSİN YAZICIOĞLU’NU, ERGENEKON ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLENDİRME ÇABASI İÇERİSİNDE OLANLAR VAR”

Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden bir takım insanların isim yapmaya çalıştığını, bir takım insanların gündem oluşturma çabası içerisinde olduğunu söyleyen Destici, şöyle konuştu: “En kötüsü ve belki de gazabımıza muhatap olacak tavırlar rahmetli Muhsin Başkanın Ergenekon türü yapılarla ilişkilendirme çabalarıdır. Bunu yapanlar Muhsin Yazıcıoğlu’na en büyük kötülüğü yapıyor. Onun davasına en büyük kötülüğü yapıyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu hiçbir dönemde derin yapıların içerisinde olmamıştır. Derin yapıları çok iyi bilirdi çok iyi tanırdı, o bildiklerini anlatsa bizim dudağımız uçuklardı falan böyle şeyler yok. Muhsin Yazıcıoğlu yok efendim Ergenekon gibi davalardan 7,5 yıl yattı. Bunlar çok çirkin ifadeler. Bunları ret ediyoruz ve kabul etmiyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu hiçbir derin yapının içerisinde olmadı hep mücadelesi de derin yapılara karşı oldu. Buradan bir kere daha uyarıyorum hiç kimsenin haddi de değildir hakkı da değildir. Muhsin Yazıcıoğlu’nu derin yapılarla ilişkisi varmış gibi çok iyi bilirmiş gibi bir takım iftiralarla Muhsin Yazıcıoğlu'nun hem manevi şahsiyetini hem mazisini hem de davasının kirletilmesine müsaade etmeyiz.” 

Türkiye’de kaza ile ilgili iki tür düşünce ortaya çıktığını ifade eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Dedikoduyu bıraksın herkes. Sanal alem herkes kendi cephesinden bakıyor. Şuanda Türkiye ikiye ayrılmış vaziyette bir kısmına sorarsanız Muhsin Yazıcıoğlu’nu Ergenekon öldürttü. Ergenekon'un gizli tanığıydı. Dolayısıyla Ergenekon’a karşı mücadele ediyordu. Bir yarısına da sorarsanız Muhsin Yazıoğlu’nun siyasi önü açıktı. Yarın aday olsa Cumhurbaşkanı seçilecekti. Çözüm süreci, açılım süreçleri, Muhsin Yazıcıoğlu olsaydı bunlara müsaade etmezdi. Dolayısıyla Muhsin Yazıcıoğlu bunun için öldürüldü. Herkes kendi cephesinden ve siyasi duruşuna göre Muhsin Başkanı kullanmak istiyor. Buna müsaade etmeyiz.“

Destici, Yazıcıoğlu konusunda şu bilgileri verdi: “Görüntüyü izledim diyen bizim eski bir Karar ve Yürütme Kurulu üyemiz, eski Erzurum İl Başkanı olan arkadaşımız. Bu görüntüyü izledim Muhsin Başkan sorgulanıyordu diyen bir arkadaşımız. Bunu bizimle paylaştıktan sonra biz kendisini avukatlar aracılığı ile Malatya’daki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına götürdük. Kendisi ifadesini verdi. Daha sonra onun kendisine görüntüyü izlettirdi dediği şahıs da savcılık tarafından çağırıldı ve onun da ifadesi alındı. Soruşturma devam ediyor.“ 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Büyük Birlik Partisini tercih ettiğini ifade eden Destici, şunları söyledi: “Her şeye rağmen her türlü teklife, her türlü makama, her türlü geleceğe rağmen neyi tercih etti? Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisini tercih etti.” 

Büyük Birlik Partisi olarak bu olayın çözülmesi için imkanları seferber edeceklerini belirten Destici, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu olayın çözülmesini istiyorlarsa, katkı sağlamak istiyorlarsa, internet köşelerinde değil, giderler delikanlı gibi hangi bilgi hangi belge varsa soruşturmayı yürüten savcı ile paylaşırlar. Eğer yolunu bilmiyorlarsa, otobüs paraları yoksa, uçak paraları yoksa, biz Büyük Birlik Partisi olarak gelsinler onları Malatya’ya götürürüz, ifadelerin alınmasını sağlarız.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız