SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gemi Satışına Onay

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları devam ederken, gündemdeki maddeler görüşüldü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısında, İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Kale Kaymakamlığı'na verilen geminin durumu hakkında hazırlanan rapor okundu. Daha önceden İl Genel Meclisi kararı ile Kale Kaymakamlığı'na verilen geminin Kaymakamlık tarafından 60 bin TL'ye satılması ve bu paranın da Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde kullanılacak olmasıyla ilgili rapor görüşüldü ve kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, merkez köylerde sinek ve kene için ilaçla mücadele yapılması konusu da gündeme geldi. Geçen yıl 11 köyde haşere ile ilaçla mücadele için 86 bin TL para harcandığı, 2009 yılı için ödenek konulmamasından böyle bir çalışma yapılmamasının sıkıntısının yaşandığı dile getirildi. Önümüzdeki yıl sinek ve kene ile mücadele için İl Özel İdaresi bütçesinden para ayrılması kararlaştırıldı. Her köy için yıllık 10 bin TL gider gerektiği ifade edildi.

Hekimhan ilçesinde Ali Akyüz isimli vatandaşın başvurup, 250 metrekare arsanın ana okulu yapılması için bağışlayacağı ve ana okuluna da babası Halil İbrahim Akyüz isminin verilmesi teklifi de Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi.

Diğer yandan, Malatya merkez Yaygın Kasabası'na yapılması planlanan baraj için basın toplantısı düzenlenip, buraya para ayrılmadığı şeklindeki tenkitlere cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Burada 20 köyde yaşanan sulama suyu sıkıntısı nedeniyle gölet ya da baraj yapılması istenmişti. Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz'ün koordinatörlüğünde mahalline giderek, DSİ yetkililerinin de katılımı ile toplantı yapıldı. Göletin 20 köyün sulama suyunu karşılayamayacağı şeklinde kanaat bildirildi. Buraya baraj yapılması gündeme geldi. Baraj yapılması için de buradaki su kaynağının debisinin tespit edilme kararı alındı. Ancak henüz proje hazırlanmadan ve etüdü yapılmayan yere para ayrılmaz. Zaten burası ile Devlet Su İşleri ilgileniyor. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi ile de ilgisi yok. Bizi niye suçluyorlar anlamış değilim. Basın toplantısı düzenlenerek kamuoyu yanıltılmasın" ifadelerini kullandı.

Burada sulama suyu sıkıntısı yaşanması nedeniyle köylülerin hallerini anladıklarını, ancak konuyla yetkililerin ilgilendiğini söyleyen Naci Şavata, çözüm için köylüleri sabırlı olmaya davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız