SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gemiden Atılan Füze"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:20:21
A- A+ PAYLAŞ
 
İnsan tarafından taşınan ve gemi güvertesinden atılan füze Suriye’nin, Türk keşif uçağını düşürmesinin ardından devletin zirvesine yapılan tüm bilgilendirme sunum ve raporlamalarda ilk isim olarak yer alan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez de, “SAM füzesi izi yok” demiş. Tümgeneral İrez’in olayın sıcağı sıcağına anlattıkları (Füze iddiaları ile ilgili kısım) devletin zirvesine verilen birifingin tutanaklarına aynen şöyle yansıdı:
 
Anormal bir durum
 
“Uçak, Türk hava sahasına girdikten sonra, görevini hatasız olarak yerine getirmek amacıyla tekrar 4 numaralı noktaya yöneldi. Saat 11.57’ye kadar uçak Suriye karasının 13 kilometre açığında, Suriye karasuları dışında planlanmış uçuş görevini gerek radar, gerek muhabere bakımından gayet normal bir seyir halinde yenilerken, birden anormal bir duruma girerek radardan kayboldu, muhabere kesildi.
 
Ani isabetle vuruldu
 
Uçağın radarda kaybolmasının bu noktada ani bir isabetle vurulup düştüğünü gösteriyor. İsabetin ani olması, hem pilotlardan vurulana kadar bu konuda hiçbir ikaz ya da işaret gelmemiş olmasından, hem de uçağın seyir yönünü muhtemel bir saldırıdan kaçmak için değiştirmemiş olmasından anlaşılıyor. Ancak daha sonra gözle görülen suya vuruş -ki Suriye karasularında- noktasından uçağın düşmeden hemen önce ani bir keskin dönüş yaptığı anlaşılıyor.”
 
‘Türkleri vurduk’ sözleri
 
“Uçak neden ani keskin dönüş yapmış olabilir” sorusu ile karşılaşan Tümgeneral İrez açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Pilot, son anda kendisine yönelik bir füze veya roket görüp içgüdüyle yön değiştirmiş olabilir. Suriye telsizlerinin uçakla ilgili görüşmelerinde uçağı ‘komşu’ olarak tanımladıkları ve daha sonra da ‘Türkleri vurduk’ dedikleri tespit edilmiştir. Bu da uçağın vurulması sırasında milliyeti konusunda bir tereddütleri bulunmadığını gösteriyor. Suriye füze veya roket bataryaları kendi merkezi komuta sistemlerinden emir almadan yabancı bir uçağa ateş edemezler. Dolayısıyla Suriye’de üst makamlarca bu konuda emir verilmiş olması gerekir. Ancak, uçağı düşüren silahın bir SAM (Rus yapımı yerden havaya füze sistemi) olması halinde, bunun bizim radarımızda da mutlaka iz bırakmış olması gerekirdi. Oysa radarda herhangi bir SAM izi görülmedi. Bu da uçağın, SAM füzesiyle değil insan tarafından taşınan bir füzeyle (Man Operated Missile) vurulmuş olabileceğini ve bunun o sularda seyreden Suriye gemilerinden birinin güvertesinden de atılmış olabileceğini izah eder.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız