SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geminin İçinde Hepimiz Varız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:52
A- A+ PAYLAŞ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terör bitsin, analar ağlamasın. Ama Türkiye bitmesin" dedi.

Oktay Vural, Malatya merkez ve Akçadağ ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışlarına katıldı. Vural, seçim bürolarının açılışı öncesinde Fethiye beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vural, daha sonra MHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hakan Keleş’in daha sonra da MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu’nun seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Seçim bürosu açılışında konuşan Vural, “Size geleceğiz. Dışarıdan oy ithal edecek halimiz yok. Her şeyi ithal ettiler zaten, seçmen de ithal edecek halimiz yok. Geleceğiz ve derdimizi size anlatacağız. Akçadağ ve Malatya’nın kayısısı varken İran’dan gelen kayısılara itibar etmemiz mümkün değil. Onun için biz derdimizi size anlatacağız. Biz sizin dertlerinizle dertleneceğiz. Türkiye’nin gidişatı yanlıştır. Her birinizin kullandığı oy sadece sizin kaderinizi değil, Akçadağ, Malatya ve Türkiye’nin kaderini belirliyor. Geminin içinde hepimiz varız. Eğer bu gemi su alırsa ya da yolu yanlış olursa hepimiz yanlış yere gideriz” diye konuştu.

“TÜRKİYE BİTMESİN”

Vural, 30 Mart seçimlerinin her yönüyle büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Bakın burada hep beraber kardeşçe yaşıyoruz. Akçadağ’da, Malatya’da, her yerde yaşıyoruz. Eğer bir ülkede kalkıp, bölücü terör örgütünü Kürt kardeşlerimizin temsilcisi konumuna dönüştürürsek, eğer bir ülkede sınıflarımızı, okullarımızı, camilerimizi, televizyonlarımızı bölgelerimize ayırırsak, nasıl beraber ve birlikte yaşayacağız? Türkiye’nin götürüldüğü istikameti ve nerede “dur” denilmesi gerektiğini iyi idrak etmemiz gerekiyor. Onların şerefli ve namuslu oylarını, başkalarının siyasi amaçlarını gerçekleştirmek, bu güzelim milletimizi etnik kimliklere ve mezheplere ayırmak isteyenleri bölgelerimize ayırarak özerklik kurmak isteyenlere karşı birlikte “rahmet vardır” dememiz lazım. O gün 30 Mart seçimleri geldiğimiz bu noktada gerçekten bu iradeyi kullanacakların bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü ve kardeşliğimizi dikkate alarak beraber ve birlikte yaşamamızı mı yoksa ayrışarak aramıza duvarlar örmemizi mi istiyorlar? Bu soruya cevap vermemiz gerekiyor. Evet, terör bitsin, analar ağlamasın. Ama Türkiye bitmesin” diye konuştu.

Çözüm sürecini eleştiren Vural, şunları söyledi: 

“Bugün geldiğimiz noktada Çözüm ve Barış Süreci adı altında, ‘silahlarıyla beraber çıksınlar’ denildi. Çıktılar mı? Çıkmadılar. ‘silahlarını gömüp, çıksınlar’ dediler. Çıktılar mı? Çıkmadılar. Silahlarıyla birlikte duruyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri çekildi. Doğu’da ve Güney Doğu’da yaşayan değerli kardeşlerim PKK terör örgütünün bugün baskısı ve tehdidi altındadır. Devletim nerede? diye soruyor. Bugün PKK terör örgütü silahlarını bırakmamış, Doğu ve Güney Doğu’da birçok yerde asayiş birimleri kurmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız