SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gemuhluoğlu İçin Anma Programı

0
Güncellendi - 2016-05-17 00:59:21
Gemuhluoğlu İçin Anma Programı
A- A+ PAYLAŞ

Fikir adamı merhum Fethi Gemuhluoğlu anısına Yeşilyurt Belediyesi, Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi işbirliği ile “Özel Anma” programı düzenledi.

Kongre ve Kültür Merkezinde tertip edilen etkinliğe Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÖĞRENCİLERİN SAHNEDE YAPTIKLARI FETHİ GEMUHLUOĞLU RESİMİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Etkinlik öncesinde Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi öğrencileri tarafından sahnede farklı farklı parçalardaki çalışmalarını tamamladıktan sonra birleştirmeleri ile ortaya çıkan “Fethi Gemuhluoğlu” portre resmi davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

“FETHİ GEMUHLUOĞLU DAVA ADAMIDIR”

Anma programının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu’nun bir dava adamı olduğunu söyledi.

Polat, “Gemuhluoğlu bir sevda, aşk ve dava adamıdır. Gemuhluoğlu gençlerle sohbet ettiği zaman “Cebinizde son bir kuruş kaldıysa simit-çay almayın tiyatroya sinemaya gidin” diye tavsiyede bulunuyor. Hemşerimiz olduğu için gurur duyduğumuz Fethi Gemuhluoğlu adına böylesine bir panel ve etkinlik düzenlemek bizim adımıza büyük bir anlam ifade ediyor. Tüm öğrencilerimizin ve gençlerimizin Gemuhluoğlu davasından istifada etmelerini ümit ediyorum. Ünlü fikir adamı Cahit Zarifoğlu, Fethi Gemuhluoğlu için "Tek başına adeta bir okuldu" demiştir. Büyük gönül ve ilim adamını bu programla bir kez daha en güzel şekilde hatırlayacağız ve fikirlerini öğreneceğiz. Programda emeği geçen panelistlerimize, hocalarımıza, çocuklarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

“YÜZLERCE GENCİ YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA YÜREKLENDİRMEYE ÖMRÜNÜ ADAYAN ADAM”

Medeniyetimizin yeniden inşası için bilgi, zekâ ve sanat pırıltısı gördüğü yüzlerce genci yetenekleri doğrultusunda yüreklendirmeye ömrünü adayan Fethi Gemuhluoğlu’nu belgesel formatında anlatan sinevizyon gösterisinden sonra moderatörlüğünü Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı ‘İrfan Fethi Gemuhluoğlu’ paneli düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan Şair-Yazar Bekir Oğuzbaşaran ‘Bir Ülkenin Değeri Fethi Gemuhluoğlu’ Hüseyin Akın ise ‘Bir İrfan Öncüsü ve Bir Ağabey Olarak: Fethi Gemuhluoğlu’ konuları üzerinde sunum yaptılar.

“GEMUHLUOĞLU’NUN YERİ ÇOK ÖZELDİR”

Panelin açılış konuşmasını yapan Moderatör Mahmut Bıyıklı “Hünerli hakikatli ve marifetli insanların kıymetini bilmek takdir edilecek bir davranıştır. Büyük bir şahsiyet ve değerin kıymetini bilip bu programı tertip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ederim. Son yüzyıla baktığımız zamanda birçok değerimiz var, tarihimiz zaten kahramanlarla dolu. Ülke medeniyetinin oluşmasında öncülük eden birçok önemli şahsiyeti görmekteyiz. Fethi Gemuhluoğlu’nun yeri ise gerçekten çok farklıdır. Hiç kimseye benzemeyen özellikleri, farklı düşünceleri ve fikirleri olan önemli bir dava adamıdır” dedi.

‘Bir Ülkenin Değeri: Fethi Gemuhluoğlu’ konusunda hazırladığı sunumu paylaşan Şair-Yazar Bekir Oğuzbaşaran, Malatya’da Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, “Yeşilyurt Belediyesinin projeleri duyunca gerçekten çok şaşırdım bir ilçe belediyesinin sanata ve edebiyata bu kadar duyarlı olmasına çok sevindim. Başkanımızı tebrik ederim. Fethi Gemuhluoğlu irfan sahibi bir insandı, vefatından 40 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen düşünceleri ve fikirleri hala yaşamaktadır. Marifetli insanlara iltifat eden, marifetli insanların önündeki engelleri kaldırmaya gayret eden, kaliteli bir hayat anlayışına sahip Gemuhluoğlu, özellikle Türk Petrol Vakfı vasıtasıyla yakından ilgilendiği yüksek öğrenim gençlerine destek olunmasını sağlamakla kalmadı, ayrıca kendilerinde bilgi, zekâ ve sanat pırıltısı gördüğü yüzlerce genci yetenekleri doğrultusunda yüreklendirdi. Eski ve yeni edebiyatçıların, akademisyenlerin hayran olduğu, sevdikleri ve saydıkları bir insandı ve önceliği her zaman insana yapılan yatırım olarak görürdü. Genç bir akademisyen eğer gelecek vaad edecek kapasiteye sahipse onunla yakından ilgilenirdi” dedi.

“FITRAT EKOLÜDÜR, FETH ADAMIDIR”

‘Bir İrfan Öncüsü ve Bir Ağabey Olarak: Fethi Gemuhluoğlu’ konusunda hazırladığı sunumu Malatyalılarla paylaşan Hüseyin Akın ise, “Fethi Gemuhluoğlu bizim fıtrat ekolümüzdür, fetih adamıdır. Birlikte hareket etmeye önem veren Gemuhluoğlu hayatı boyunca yaşadığı her anı ciddiye almış ve yapmış olmak için bir şey yapmamıştır. Gemuhluoğlu öncelikle insanın kendisiyle, tarihiyle, coğrafyasıyla dost olmasına önem vermiştir. Gemuhluoğlu ‘ herşeye dost olacaksın, uykuya, paraya ve politikaya dost olmayacaksın” diye tavsiyelerde bulunuyor. Genç kalmak isteyenlere ‘uyku ile dost olmayın, uykuya teslim olmayın’ diye önerilerde bulunmuş,  bunu söylerken bizi silkiyor ve ciddi şekilde uyarıyor. Gençlik yıllarımda kendisini tanımıyordum ama ona yatkın olduğumu hissederek onu çok sevdim” dedi.

Hüseyin Akın, böylesine anlamlı ve güzel etkinlik düzenleyen Yeşilyurt Belediyesini gönülden tebrik ederken” Bu ahde vefanın ötesinde bir hizmettir, Başkanımızı canı gönülden kutlarım” dedi.

“ALİ GEMUHLUOĞLU VEFAYA TEŞEKKÜR”

Fethi Gemuhluoğlu’nu anlatan şiirler ve mektupların okunduğu etkinlikte, Fethi Gemuhluoğlu’nun oğlu Ali Gemuhluoğlu’nun babasının bir mektubunu okuduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı.

Rahmetli Babamın düşüncelerini, fikirlerini ve hayatını böylesine güzel bir organizasyonda genç nesile anlatma fırsatı verdikleri için Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Rahmetli babam Fethi Gemuhluoğlu ben 15 yaşındayken bana yazdığı bir mektup var bu önemli bir mektubu sadece kendime değil, tüm gençlere yazılmış olarak gördüm. Öğrenci kardeşlerimiz yarın hayata atılacaklar, evlenecekler ve meslek sahibi olacaklar onlarında çocuklarına böylesine anlamlı ve özel mektup bırakmalarını ümit ederim” dedi.

“İrfan Fethi Gemuhluoğlu” paneline konuşmacı olarak katılan Mahmut Bıyıklı, Bekir Oğuzbaşaran, Hüseyin Akın ve Ali Gemuhluoğlu’na Kaymakam Babahanoğlu ve Belediye Başkanı Polat tarafından kayısı paketi takdim edildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Her görüş ve düşünceden insanları ortak bir aşk ve hizmet zemininde buluşması yönünde yoğun çaba harcaması nedeniyle medeniyet dünyamızda silinmeyecek izler bırakan Fethi Gemuhluoğlu adına düzenlenen kompozisyon yarışması başta olmak üzere Siyer-i Nebi ve satranç yarışmalarında dereceye girenlere Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Bülten- malatyahaber.com

c7

c8

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet cem (7 yıl önce)
    necip fazıl kendisini şöyle ifade eder; "kendine hiçbir tecelli zemini aramayan bir tevekkül zarfına bürülü, sessiz ve sedasız , ortada görünenlere su taşıyıcı fikir sakasıdır fethi gemuhluoğlu. fikir ve çile birliği kökünde yekpâreleştiğimiz büyük ve sevgili dostum fethi gemuhluoğlu" (necip fazıl kısakürek)
    0
    0
    Yanıtla