SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Çiftçiler Bilgilendirildi

0
Güncellendi - 2017-04-11 01:19:31
Genç Çiftçiler Bilgilendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde genç çiftçiler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Destekleri" kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi konusunda Kale Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakam Mehmet Güder, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytaç Doğruyol, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde Mühendis Mustafa Taşdoğan, muhtar ve çiftçiler katıldı.

Burada konuşan Macit, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesinin amaçlandığını belirtti.

Macit, destekleme kapsamındaki 30 bin lira hibe desteğinin 18-40 yaş arası genç çiftçilerin uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik üretimine yönelik projeleri içerdiğini hatırlattı.

Doğruyol da çiftçilere hibe desteklemelerinden nasıl yararlanacaklarını anlattı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız