SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Diyabetlilere Özel Kamp

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Diyabetli Hastalar Projesi (GAB-DİAP) yaz kampı başladı.

TURPOL Tesisleri'nde gerçekleştirilen kampa davet edilen ulusal ve yerel medya mensuplarına kamp hakkında bilgi veren dönem koordinatörü Doç. Dr. Ramiz Çolak, "Diyabet kamplarımızdan 5.'sini Elazığ TURPOL Tesisleri'nde 03 Temmuz 2006 tarihinden itibaren düzenlemiş bulunuyoruz.

Kampımız Fırat Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Sütçü İmam Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Endokroniloji Bilim Dalı'nın katılımıyla Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde bulunan 10-20 yaş arası 1. tip diyabet hastalarına yönelik olarak düzenlendi" dedi.

Kampın düzenleniş amaçlarını anlatan Çolak, "Kampta özellikle diyabetli çocuklarımıza diyabet bakımıyla ilgili bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Hastaların bu bilgilerini geliştirmek, tedaviye uyumlarını arttırmak, başka diyabetli hastalarla arkadaşlık kurmalarını sağlamak, yalnızlık hislerini azaltmak, değişik fiziksel ve sosyal aktivitelerle kendi yeteneklerini arttırmak, ailelerinden ayrı bir ortamda da diyabetle başa çıkabileceklerini göstermek, kaygılarını azaltmak ve gelecek günler konusunda daha pozitif olmalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Kampın 07 Temmuz 2006 Cuma günü sona ereceğini belirten Çolak, " Kampımıza yukarıdaki belirttiğimiz üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan 8 doktor, 8 hemşire, 1 diyetisyenle Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Urfa, Mardin, Sivas, Diyarbakır illerinden toplam 83 diyabetli hasta katılmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız