SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Doktor Dedi ki..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:02
Genç Doktor Dedi ki..
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 20. Dönem 77 mezunu için diploma ve yemin töreni düzenledi. 

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir ve Prof. Dr. Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özden, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aslan ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören dönem birincisi Dr. Şeyda Güray’ın konuşması ile başladı. Dr. Güray, “Fakültemizde eğitim reformunun söz konusu olduğu şu günlerde yeniden yapılandırılması gereken şeylerden birinin hastane ile hemen hemen hiç entegre edilmemiş olan teorik ağırlıklı temel tıp eğitimi olduğunu düşünüyorum. Temel tıp eğitimi alan hekim adaylarının zaman zaman klinikte entegrasyonu sağlamasının motivasyonlarını arttıracağına inanıyorum. İki yıllık stajyerlik eğitimim boyunca sözlüden aldığımız notların ve hatta geçme kalma kararlarının bile bilginin ötesinde başka faktörlerden etkilenebildiğini üzülerek söylemek istiyorum. İnternlük programını yaparken hastane çıkarları ve yeni servis açma heyecanlarından uzak bizim hastane için var olmadığımızı, hastanenin bizlerin eğitimi ve hastaların sıhhati için var olduğunu göz önünü de bulundurmanızı temenni ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen ise dönem birincisinin yaptığı konuşmasının Tıp Fakültesi’ndeki eğitim reformu çalışmaları nedeniyle tam da zamanında bazı şeyleri söylediğini ifade ederek, “Eğitim reformu yapılan bir aşamada hakikaten biz Türkiye standartlarına göre iyi bir eğitim veriyoruz. Ancak Türkiye standartları bize yetmez. Biz uluslar arası standartlarda eğitimi vermek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunu da bundan sonraki öğrencilerimizi yaşayarak görecektir. Genç arkadaşlarımız zorlu bir maraton geçirdiler. Ama ne yazık ki daha zorlu bir maratonun başındalar. Biz ise sürekli olarak maratona gençler yetiştirmek için devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz de yaptığı kısa konuşmasında mezun öğrenci ailelerine seslenerek, “Evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Çünkü onlar kutsal bir mesleğin sahipleri oldular. Bundan sonra ülkemizin dört bir tarafına dağılacak olan çocuklarımız bu kutsal mesleği lâyıkıyla icra edecekler. Onları bugünlere getiren değerli ailelerine, bu kutsal mesleği öğreterek onları nitelikli birer birey hâline getiren hocalarına teşekkür ediyor, mezunlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Tören de dönem birincisi Şeyda Güray, fakültenin yaş kütüğüne dönem plaketini çaktıktan sonra diploması ve hediyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz tarafından verildi. Dönem ikincisi Feyza Fırat’a ödülünü ise rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir verdi. Dönem üçüncüsü Ahmet Kocaer’e de ödülü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen tarafından verildi.

Törende mezun olan toplam 77 doktora diplomaları Tıp Fakültesi öğretim üyelerince tek tek verildi.

Tören, yemin töreni ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız