SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Genç Girişimciler Desteklenmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:03
A- A+ PAYLAŞ

Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Kilit Uzmanı ve Teknik Destek Ekibi Uzmanı Cleofe Guardigli, dünya genelinde ve Avrupa’da gençlerin yüzde 40’ının işsiz olduğunu kaydederek, kendi işini kurmak konusunda büyük bir motivasyona sahip olan gençlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

‘Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’ kapsamında Malatya’da gençlerle bir araya gelen Cleofe Guardigli, düşük beceriye sahip olan kişilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Genç istihdamının büyük bir problem olduğuna dikkat çeken Guardigli, “Dünyanın her yerinde ve Avrupa’da genç istihdamı şuanda bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Gençler bizim geleceğimiz. Ama şuanda genel olarak baktığımızda gençlerin yüzde 40’ı işsiz. Türkiye’de şuanda birçok şey yapılıyor ama tabi ki bunlar tam olarak yeterli değil. Düşük becerilere sahip olan kişilerin geliştirilmesi gerekiyor. Bunun için büyük bir çaba harcanıyor. Aynı zamanda genç girişimcilerin desteklenmesi üzerine de çalışmalar yapabiliriz. Çünkü birçok genç kendi işini kurmak konusunda büyük bir motivasyona sahip” dedi.

Guardigli, kadınların istihdama kazandırılmasında bazı eksikliklerin olduğuna işaret ederek, “Aynı zamanda bu çalışmalar kadın istihdamına yönelik olarak da yapılabilir. Türkiye’de kadınların istihdama katılması ve iş piyasasına girmesi konusunda bazı eksiklikler var. Buda aslında bizim için saklı bir hazine. Hibe programları mevcut ama genelle karşılaştırdığımız zaman yeterli olmuyor. Türkiye büyük bir ülke; 81 bir ili var ve kalabalık bir nüfusa sahip. Birçok şeyin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız