SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç Kadını Kaçırırken

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da eğlence merkezinde çalışan bir genç kadını zorla alıkoyarak kaçırdığı öne sürülen 3 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Elazığ'da bir eğlence merkezinde çalışan bir kadının alıkonularak Kırşehir'e götürülmek istendiği ihbarı üzerine Malatya-Elazığ karayolu üzerindeki Battalgazi Kavşağı'nda operasyon yapan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, durdurdukları 40 LB 766 plakalı otomobilin içerisindeki F.Ç. (19) adlı genç kadını kurtarmıştı.

Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"21.04.2008 Günü Saat:23.30 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbarda, Silahlı şahısların Elazığ ilinden bir bayanı zorla Siyah Wolksvagen Transport er marka bir araçla Malatya iline doğru getirildiğinin bildirilmesi üzerine,

Müdürlüğümüz ekiplerince Battalgazi kavşağında yol kesilmek suretiyle araç durdurularak yapılan kontrolde ihbarın doğru olduğunun anlaşılması üzerine araçta bulunan İ. K. ve M. K. isimli şahıslar yakalanmış ve araçta bulunan mağdure, şahıslanın elinde kurtarılmıştır.

Konuyla ilgili yapılan tahkikatta şahısların Mağdure ye sözleşme imzalattırılarak zorla Kırşehir iline götürüp bir gazinoda çalıştırmak istedikleri tespit edilmiştir, ayrıca olayın insan ticareti boyutunun olduğu tespitle, yine bu suça iştirak eden G. M. isimli bir şüphelide Elazığ ilinden yakalanarak ilimize getirilmiş ve gözaltına alınan her üç şüphelide 23.04.2008 günü saat: 13.00 da Adli Mercilere çıkartılacaklardır.

Daha güvenli bir Malatya için halkımızın 155 polis imdat telefonu ile malatyaemniyet@malatya.pol.tr ve 155@malatya.pol.tr adresinden bize ulaşarak ihbarda bulunmalarını bekliyoruz."

Olaydan sonra gözaltına alınan İ.M., M.K. ve G.M. adlı şahıslar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada 19 yaşındaki F.Ç.’in “müşteki”, 48 yaşındaki İ.K., 36 yaşındaki M.K. ve 34 yaşındaki G.M.’nin de “şüpheli” olarak geçtiği Polis Vukuat Raporu’nda da “21/04/2008 günü silahlı birkaç kişinin Elazığ ilinden bir bayanı zorla araca bindirerek Malatya iline doğru gittiklerinin bildirilmesi üzerine görevlilerimizce yapılan çalışma neticesi bahse konu araç 22/04/2008 günü Battalgazi kavşağında durdurulmuş, araçta bulunan şahıslardan müşteki vermiş olduğu ifadesinde, gazinolarda şarkı söylemek suretiyle geçimini sağladığını, Kırşehir’de bulunan gazinonun sahibi olan İ.K.’nın kendisini sürekli tehdit ettiğini ve Elazığ’da çalışmış olduğu gazinoya gelerek işyeri sahibi olan G.M.’ye olan borcunu ödediğini ve ayrıca aralarında sözleşme yaptıklarını beyan ederek İ.K. ve şoförü M.K.’dan şikayetçi olmuş, elde edilen 2 adet senet, 2 adet Bilyeatar tabanca mermisi ile 3 adet kurusıkı mermisi muhafaza altına alınmış, görevlilerimizce yakalanan şüpheliler ise sevk edildikleri adli mercilerce serbest bırakılmıştır.” bilgisi yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız