SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genç Melodiler Konseri'ne İlgi

0
Güncellendi - 2017-04-02 20:49:46
'Genç Melodiler Konseri'ne İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) Enstrüman Kurslarına devam eden çocuk ve gençlerin icra ettiği Genç Melodiler Konseri, büyük ilgi gördü. Konserde, 27 çocuk ve genç sanatçının yüksek performansı göz doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Salonu’nda gerçekleştirilen konser programına Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yürütülen MABESEM Enstrüman Kurslarının genç katılımcıları, edindikleri birikimleri sahnede dinleyiciyle paylaştılar. Birbirinden yüksek performans gösteren 27 çocuk ve genç sanatçı, yoğun alkış aldı. Piyonu, keman, gitar, bağlama ve yan flüt müzik aletleriyle performans gösteren sanatçılar, zaman zaman türkü ve şarkılar da seslendirdiler. Konserde özellikle Beren adlı görme engelli genç sanatçının keman performansı büyük alkış aldı. Konser, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne şiirinin seslendirilmesiyle tamamlandı.

Malatya’da güzel olan ne varsa desteklemeye devam edeceğiz

Konser sonunda Büyükşehir Genel Sekreteri Ercan Turan, sanatçıları kutlayarak çiçek takdim etti. Avrupalı düşünür Shiller’in “Sanat, çocuğa terbiye verir; yaşlılığa avuntu; zenginliğe süs; fakirlere de zenginlik verir” dediğini kaydeden Turan, şöyle konuştu:

“Buraya çıkan her bir kardeşimi gördüğüm zaman müthiş bir asalet, vakar; müthiş bir terbiye görüyorum. Bu çocuklarımızı yetiştiren ailelerimize teşekkür ediyorum. Buradaki bir çok çocuk üzerinde emeği olan ve aramızda bulunan görme engelli Habib İbar Hocama da özellikle teşekkür ediyorum. Kültür Dairemiz yetkililerine teşekkür ediyorum. Kısa süre önce faaliyete başlamasına rağmen çok azimli, güçlü bir şekildefaaliyet gösteren Belediye Konservatuvarımız ekibine de teşekkür ediyorum. Çanakkale ile bitirdik. Çanakkale bizim ruhumuz. 100 yıl önce yaşadık bunları ama 100 yıl sonra tarih tekerrür ediyor. Avrupa’ya bakıyorsunuz; tüm dünya devletlerine bakıyorsunuz; ağızlarından salyalar akıyor; yine bu Yüce Milleti hedef almışlar. Ama bu gençlerimizi gördükçe gerçekten gurur duyuyoruz. Bilim ve sanat içiçe geçmiştir her zaman. Sanat, bilimin kızkardeşi. Sanat olmadan bilim olmuyor. İbni Sina’nın çok güzel bir sözü var: Bilim ve sanat takdir görmediği yerden göçer. Biz, elimizden geldiğince sanatı ve bilimi desteklemeye çalışıyoruz.”

Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın çizdiği vizyon doğrultusunda Malatya’da güzel olan ne varsa desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız