SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genç, Mevlüt'leri de Karıştırdı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:39
Genç, Mevlüt'leri de Karıştırdı!
A- A+ PAYLAŞ

Japon Büyükelçiliği’nin verdiği davette kürsüden konuşan Emine Erdoğan’ın konuşmasına tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ortada özür dilenecek bir şey olmadığını belirterek, "Onların benden özür dilemesi lazım" dedi. Bu arada, düzenlediği basın toplantısında, elçilikte olanları anlatırken eski Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'ndan sözeden Genç'in, yanlışlıkla AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu yerine Aslanoğlu'nun adını kullandığı belirtildi.

“BU OLAYI TAHRİK EDEN KORUMA POLİSLERİ”

Yaklaşık 30 senedir Türkiye siyasi hayatında yer aldığını belirten Kamer Genç, “Birçok devletin günlerine, gecelerine giderim. Orada önce ev sahibi devletin büyükelçisi konuşur, ondan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsilen bir bakan çıkar konuşur. Bugüne kadar hep böyleydi. Japonya Devleti’nin milli günü daveti bana geldi. Bunun CHP ile ilgisi yok, ben bilinen bir milletvekiliyim. Bana Kamer Genç adına bu davetiye geldi. O gün Japon Büyükelçi çıktı konuştu, ondan sonra Taner Yıldız orada ayakta duruyor, Emine hanım konuşuyor, hem de siyasi konuşuyor. Bende sadece o kenarda ‘Acaba hangi sıfatla konuşuyor’ dedim. Kendisine benim bu lafım ulaşmadı. Ben der demez orada 3 koruması bana saldırdı. O görüntüler incelenirse her şey görülür. Koruma kolumu tutuyor, çekiyor ‘Gel bakalım dışarıya’ diyor. Oradan bir hanım çıktı ‘Karışmayın’ dedi. Ben milletvekiliyim. Polisler üzerime saldırınca Taner Yıldız geldi. O geldikten sonra kameralar o tarafa döndü. Taner Yıldız ‘Terbiyesizlik yapma, burayı terk et’ dedi. Ben de ‘Terbiyesiz olan sensin’ dedim. Mevlüt Aslanoğlu geldi yanıma, ‘Bizim Japonya’daki bir günümüze Japon Başbakan’ın eşi gitmiş, biz de Emine hanımı buraya getirdik jest olsun diye’ dedi. Bende bunun üzerine çıktım gittim. Ben Emine hanıma karşı ne bir saldırıda bulundum ne hakarette bulundum. Bu olayı tahrik eden koruma polisleri” şeklinde konuştu.

Bu arada, eski Malatya milletvekili olan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kendisinin Japon Büyükelçiliği'ndeki törene gitmediğini, Genç'in yanlışlıkla AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yerine kendisinden sözetmiş olduğunu bildirdi.

MECLİS BAŞKANINDAN TEPKİ..

Ankara'daki Malatya Günleri'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyondaki CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in tutumu ile bir soru üzerine şöyle cevap verdi:

"Maalesef son derce yakışıksız, nezaketsiz hoş olmayan bir durum. Maalesef bu tür yakışıksız olay bir yabancı ülke toprağı olan bir elçilikte yabancıların gözü önünde meydana gelmiştir. Bu kabalık ve bu saygısızlık Meclis dışına taşar hale geldi. ben bu konuyu zaman zaman dikkat çektim hatta bu yetmedi bu türlü kaba ve saygısız davranışları kim yaparsa yapsın, hangi partiden olursa olsun tutanakları çıkarıp ilgilere gönderdim ama değişen bir şey olmadı".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız