SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Genç Yaşta Gidilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:08:05
A- A+ PAYLAŞ

Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Hacca ve umreye genç yaşta gidilmesini tavsiye etti. 

Malatya il Müftülüğü tarafından, Belediye Konferans Salonu’nda Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel in katılımıyla “Mekke ve Medine Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

Hacı Yusuf Taş (Yeni) Camii İmam Hatibi Mehmet Şentürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü H.Yusuf Gül, "Müftülüğümüz tarafından halka yönelik olarak her ay bir konferans düzenlenmektedir. İnşallah İl Müftülüğü olarak bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz. Görüyorum ki programımıza vatandaşlarımızın ilgisinin üst düzeyde olması bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Konferansın özellikle Hac ve Umreye gidecek vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Resulullah (SAV)'ın ve diğer peygamberlerin kutsal mekanlarda yaşadığı olayları anlatan Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, "Yüce Allah'ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe'dir. Bu nedenle Kabe'nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bu yolculuğu yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin" dedi.

Uğurluel, mukaddes beldelerde Osmanlı'nın bıraktığı miraslara da değinerek, ecdadın Mekke ve Medine'ye tarih boyunca ne kadar çok önem verdiğine işaret ederek "Osmanlı padişahlarının hiç biri Mekke'ye gidemedi ve oraları göremedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) ve kutsal topraklara hasretle yaşadılar. Ancak bu padişahlar kutsal beldeye değişik dönemlerde birçok hizmetler götürdü. Mekke hacılarının su ihtiyaçlarının görülmesi amacıyla 60 kilometre uzunluğunda su kemerleri yapıldı. Gelen hacı adaylarının yeme, içme ve konaklamaları için günümüzün tabiriyle konuk evleri yapıldı. Sebiller ve çeşmeler inşa edildi" ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel’e İl Müftüsü H.Yusuf Gül tarafından plaket, Vali Yardımcısı Öztoprak tarafından ise tepside kuru kayısı takdim edildi.

Konferansa, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, İl Afet Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, TÜİK Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dızman, İl Müftüsü H.Yusuf Gül, İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, İl Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız