SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençler Elden Gidiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) onursal genel başkanı Recai Kutan, Darende, Balaban ve Aşağıulupınar'da partilerinin belediye başkan adaylarının seçim bürolarını açtı.

Seçim çalışmalarına ilişkin olarak SP'den yayınlanan bülten şöyle:

"Saadet Partisi Onursal Genel Başkanı Recai Kutan Malatya’nın Darende İlçesi’nde, Balaban ve Aşağıulupınar beldelerinde partilerinin belediye başkan adaylarının seçim bürolarının açılışlarını yaptı. Darende Belediye Başkanı ve Saadet Partisi’nden aday olan Memduh Önal’ın seçim bürosunun açılışında vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Kutan, Osmanlı döneminde şehrül emin adıyla bilinen belediye başkanlarının taşıdığı vasfı milli görüş geleneğini sürdüren başkanların yerine getirdiğini bildirdi.

Kutan konuşmasında yerel seçimlerle birlikte milletin ülkemizin geleceğiyle ilgili bir takım kararları da vermiş olacağını kaydederek; “Eminim ki aziz milletimiz vereceği oylarla bütün siyasi partilere dünyada, İslâm alemin de, Türkiye’de öylesine ileri gelişmeler oluyor ki, şu anda Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var mesajını verecektir. Millet sandıkta, seçimi kazanacağız diye bu ülkede gerginliğe sebebiyet verecek yanlış adımlar atmayın diyeceklerdir. Bugün gerek iktidar gerekse de muhalefet lideri birbirlerine ağır ithamlarda bulunarak ortamı germektedirler, böylesi hareketler adeta ülkede bir kamplaşma meydana getirmektedir” dedi.

Belediyeciliğin milli görüşçüleri işi olduğunu ifade eden Recai Kutan milli görüş geleneğiyle yapılan belediyeciliğin herkese eşit hizmetin ulaşmasını sağlayan, rüşvet çarkının olmadığı bir anlayışa sahip olduğunun altını çizdi. Kutan konuşmasının devamında; “Bugün bazı belediyeler, hakkında çeşitli yolsuzluklar olduğu söylenmektedir. Bizim iktidar olduğumuz dönemlerde gerek bakanlarımızla gerekse de belediyelerimizle ilgili hiçbir şaibe hiçbir yolsuzluk olmamıştır. Bizim milli görüşçülerin temel özelliği yemezler ve yedirmezler. Bizim partimizden belediye başkanı seçilenler binalarının girişine bu belediyede rüşvet kaldırılmıştır vurgusunu yapan ‘rüşveti ala da veren de malumdur’ sözünü asarak çalışmaya başladı. Milli görüş geleneği ile bugün herkesin takdir ettiği birçok sosyal olayı bizler başlattık” diye konuştu.

ESNAF ZOR DURUMDA
Türkiye’ye parti gözlüğüyle değil, tarafsız bir gözlükle bakıldığında tehlikeli bir gidişin olduğunu belirten Kutan şunları söyledi: “Türkiye’de bir çöküş var. Ekonomi çok kötü durumda. Bazı çevreler ekonomi iyi deseler bile Türkiye adım adım çöküşe gidiyor. Tarım kesimi ölmüş, emekli, memur, esnaf aynı durumda. Esnafların birçoğu kepenk kapattı. Siftahsız iş yeri kapatanlar var.

İMF’NİN BORUSU ÖTÜYOR
Türkiye’nin bu noktaya gelişinin nedeni yanlış zihniyetlerin yönetmesi. Bu hükümetten önce, ABD’den ithal Kemal Derviş geldi. O gitti, şimdiki hükümet IMF politikalarını uygulayacağız diyor. Türkiye ekonomisinin bitişi IMF’dir. Biz buna karşı çıkıyoruz. IMF tarıma destek vermeyin diyor, memura, işçiye fazla zam vermeyin diyor. Durum böyle olunca ekonomi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Küresel kriz ortaya çıkmasaydı, Türkiye’de zaten bir kriz vardı o ortaya çıkacaktı.”

Türkiye’nin milli ve ahlaki değerlerinin yıpratıldığını vurgulayan Kutan, “Gençler elden gidiyor. Uyuşturucu yaşı 15’e, alkol 13’e, sigara içme yaşı ise 11’e düşmüş. Kimse bunlardan bahsetmiyor” diye konuştu.

Darende merkez ve beldelerin belediye başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından seçim bürosunu açan Recai Kutan daha sonra esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunup, Somuncu Baba türbesini ziyaret etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız