SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençler Halk Oyunları Türkiye Finali

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca organize edilen Gençler Halkoyunları Türkiye Final Yarışmaları 28 Haziran Çarşamba günü Malatya’da yapılacak. Atatürk Spor Salonu'ndaki yarışmanın gündüz bölümünde teknik provalar yapılacak, finaller ise saat 19.00'da başlayacak. Finalde 15 ekip yarışacak. Daha önce finale katılacağı belirtilen Kars ve Kıbrıs ekipleri Malatya’ya gelmediler.

HALK OYUNLARI TÜRKİYE FİNALİ
Gençler Halkoyunları Türkiye Finali Malatya’da yapılacak.

Şampiyonada 17 ilin temsilcisi yer alması gerekirken Kıbrıs ile birlikte Kars ekibi şamiyonaya katılmaktan vazgeçince 15 ekip yarışacak.

Ortaöğretim Kurumları Sahnelemeli Halk Oyunları Final Yarışması Atatürk Spor Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak.

Halkoyunları Final yarışmasının oyun provası Salı günü yapılırken ayrıca Hükümet Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Caddesi güzergahında yürüyen halkoyunları ekipleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Türkiye finalinin Teknik Prova ise Çarşamba günü saat 10.00-16.00 arasında yapılacağı, teknik provanın ardından final yarışmasının başlayacağı bildirildi.

Orta Öğretim Kurumları Sahnelemeli Halk Oyunları Final Yarışmasına katılacak olan okulların isimleri şöyle:

İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi (Adana),
Atatürk Lisesi (Adıyaman)
Çağlayan Lisesi(Antalya)
Merkez Anadolu Lisesi(Artvin)
Sağlık Meslek Lisesi (Bilecik)
Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi(Bursa)
İsmetpaşa Lisesi ( Gaziantep)
Bingül Erdem Lisesi(İstanbul)
Maltepe Askeri Lisesi (İzmir)
24 Kasım Anadolu Lisesi (Kocaeli)
Akşehir Selçuklu Lisesi (Konya)
Gürgentepe Çok Programlı Lisesi ( Ordu)
Türkiye Yardımsevenler Lisesi ( Van)
Kırıkkale Lisesi ( Kırıkkale )
Beytüşşebap Lisesi ( Şırnak )

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız