SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençler İçin Elele'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim'le koordineli olarak gençlere yönelik uyuşturucu kullanımının engellenmesi amaçlı ortak akıl oluşturulmasına yönelik bir çalıştayın devam ettiğini açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"Gerek sokak çalışmalarında elde edilen, gerekse bilimsel verilere dayalı olarak madde bağımlılığı ile mücadelede sağlıklı ve etkili bir strateji geliştirilmesi yönünde ilk olarak 2006 yılında “Gençler İçin Elele” konulu projenin temelleri oluşturulmuştur. Proje kapsamında; kurumsal birlikteliğin ve interaktif eğitim ortamının sağlanması ile lise öğrencilerimiz bağımlılık yapıcı maddelere ilişkin yanlış yargılardan kurtulabilme imkânına sahip olacakları değerlendirilmektedir.

Madde bağımlılığı tedavisinin uzun zaman alması, iş kaybına ve sosyal problemlere neden dolması, ekonomik açıdan ağır yük getirmesi, korunmaya yönelik daha kapsamlı çalışmalar yapılmasını gerektirmektedir. Türkiye’de madde kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar genellikle risk grubu odaklı yapılmaktadır. Bu risk gruplarından en önemlisi de okul çağındaki gençlerdir. Bu bağlamda;

“ Gençler İçin Elele” konulu proje;

2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılını içermektedir. Projenin ilk basamağı 22.10.2008-31.01.2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Öncelikli olarak Malatya ili Merkez ilçe sınırları içerisinde yer alan ve risk taşıyan 11 pilot okulda uygulama tamamlanmış olup yaklaşık 1000 gence ve öğretmenlerine erişim sağlanmıştır. Projenin ikinci basamağı ise 31.01.2009-12.06.2009 tarihleri arasında uygulanacaktır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi – TUBİM İl Temas Noktası madde kullanımı ve bağımlılığının önlenmesinde arz ve talebin engellenmesi ile tedavi – rehabilitasyon ve sosyal geri kazanım çalışmalarına destek vermektedir. Bu doğrultuda Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okullarımızda görevli tüm Rehber ve Psikolojik Danışmanlarla birlikte ortak akıl toplantısı niteliğinde 25 Kasım 2008–02 Aralık 2008 tarihleri arasında dört günlük bir çalıştay yürütülmektedir. Bu kapsamda madde kullanımı ve bağımlılığı açısından Malatya özelinde tanımlanmış riskler ve çözüm yolları karşılıklı olarak bu çalıştayda değerlendirilip eylem planlarına yansıtılacaktır."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız