SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençler Okutman Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2010-2011 eğitim öğretim 2.yarıyılın başlaması nedeniyle okul müdürleri ile bir toplantı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut toplantı başlangıcında yaptığı konuşmasında, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmaları değerlendirmek kurumlarımız ve okullarımız idarecileri ile yaptığımız ve yürüttüğümüz eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgilendirme
toplantısı düzenlemiş bulunuyoruz.

Okullarımızın fiziki ve sosyal ihtiyaçları hakkında eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Yapımı planlanan okullarımız var eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yapımı devam eden ve başlanacak okullarımız var bunlar ile ilgilide çalışmalar devam ediyor.

İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 65 bin civarındadır. Bu pek iyi bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmamız olacak. Mevcut okuma yazma kursları var. Ancak detaylı olarak netice alabilmek amacıyla durumları uygun olan gençlerimize okuma yazma eğitimi verebilme olanağı sağlayacağız onları eğitime tabi tutuktan sonra 10 okuma yazma bilmeyen vatandaşı isim listesi olarak getirecekler. Uygun okullarımızda onlara kurs verecekler. Böylece Üniversite mezunu gençlerimize ve okuma yazma bilmeyen
vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yapmış olacağız"dedi.

Daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcıları konuları hakkında yapılacak çalışmalar hakkında okul müdürlerine bilgi verdiler. Ayrıca Bakanlığın projelerinden öğrencilere İngilizce öğrenmek üzere hazırlanmış dynet programı ve Bilişim Sınıfları hakkında yapılan büyük proje Fatih Projesi ile Temel Yetenekler Sınavı hakkında tanıtıcı sunumlar yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız