SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençler Oryantiring Yarışmaları Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-04-08 19:50:32
Gençler Oryantiring Yarışmaları Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Gençler Oryantiring Yarışmaları Malatya'da yapıldı. 230 sporcunun katıldığı yarışma, Turgut Özal Tabiat Parkı'nda gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Oryantiring Malatya İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güllü, "Oryantiring, haritada doğal ortamda yön bulma sporu. Gayet güzel bir spor branşı" dedi.

Güllü, yarışmalara yoğun bir katılımın olduğuna dikkat çekerek, "Malatya'da, 25 ilden 41 takım, 40'ta ferdi olmak üzere 230 sporcu yarışmaya katıldı" ifadelerini kullandı.

Turgut Özal Tabiat Parkı'nın oryantiring branşı için uygun bir alan olduğunu dile getiren Güllü, şunları söyledi: "Yarışmanın yapıldığı arazimiz yeni. Malatya'da son 3 yıldır bu yarışmaları yapıyoruz. Gelen sporcularımız oldukça memnun. Özellikle yeni çizilen bir harita olmasından dolayı katılanlar büyük bir zevk aldı. Oryantiring için oldukça uygun bir yer."

Güllü, 22 erkek, 19'da bayan kategorisinde takımların yarışmaya katıldığını kaydederek, ilk 4'e giren takımların direkt olarak Denizli'de yapılacak olan Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılacaklarını ifade etti.

Yarışmalara Kırıkkale'den katılan Rabia Uçan, yarışmanın eğlenceli ve zevkli geçtiğini ifade ederek, "Görmeden çok düşünmeyi gerektiren bir spor. Yarışmadaki hedefim kendimi daha çok geliştirip, Türkiye finallerine katılmak" dedi.

Kayseri'den yarışmaya katılan Kadir Birol ise, yarışmaların zevkli ve çekişmeli geçtiğini belirtti.

Birol, sporun hem eğlenceli hem de zevkli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yarışmada dereceye giren takımlar şöyle oluştu:

Erkekler

1-Tokat-Niksar Anadolu Lisesi

2-Adana-İsmet İnönü Meslek ve Teknik Lisesi

3-Kayseri-Melikgazi Mustafa Emiroğlu Anadolu Lisesi

4-İstanbul-Heybeliada Anadolu Lisesi

Kızlar

1-Adana-Özel Burç Üçgül Anadolu Lisesi

2-Gaziantep-Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi

3-Tokat-Niksar Anadolu Lisesi

4-Ordu-İMKB Sosyal Bilimler Lisesi.

Yeni Malatya Gazetesi

b6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız