SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlere Girişimcilik Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:00
Gençlere Girişimcilik Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve İŞKUR koordinasyonu ile uygulanan “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” projesi kapsamında ücretsiz olarak girişimcilik eğitimleri düzenlendiği, bu eğitimlerden birinin de Malatya'da yapılacağı bildirildi.

Projeyle ilgili olarak şu bilgi verildi:

"Toplam beş ilde verilecek olan bu eğitimler, Mart ayında başlayıp Haziran ayında son bulacak. Konusunda uzman, ulusal ve uluslar arası eğitmenler tarafından verilecek olan, bu eğitimlerde; 18-29 yas arası, işsiz, en az lise veya meslek yüksek okulu mezunu veya üniversite öğrencisi olan gençler hedef alınmakta.

Gençler verilen bu girişimcilik eğitimleri sonrasında; kendi işlerinin patronu nasıl olacaklarını, ne gibi riskler ve fırsatlarla karşılaşacaklarını, değişen pazarla nasıl başa çıkacaklarını, finansman sağlamanın yollarını ve hangi pazarlama stratejileriyle, kendi işlerini tanıtacakları konusunda bilgilenmiş olacaklar. Ayrıca eğitimler sonrası KOSGEB veya Avrupa Birliğinden katılım sertifikası edinerek, iş planlarının ilk taslağını hazırlamış olacaklar. 

Rize, Sivas, Mardin, Malatya, Kahramanmaraş illerinde yapılacak bu eğitimlere katılabilmek için; her bir ilden, 100 genç seçilerek eğitime katılmaya hak kazanacaklar. Profesyonel eğitmenler tarafından verilecek “girişimcilik seminerlerine” bu illerdeki gençlerin başvurabilmeleri için ; www.gencistihdami.net sitesini ziyaret ederek, buradaki başvuru formunu doldurmaları ardından illerindeki İŞKUR’a  formu teslim etmeleri gerekiyor

Kendi işlerinin patronu olmayı hayal eden gençler, bu hayale kavuşabilmek için neler yapmaları gerektiği konusunda endişeleniyor, herhangi bir adım atamıyorlar. İşte tam bu noktada “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” projesi; düzenlenecek olan bu eğitimlerle gençlere destek oluyor ve onlara hayallerine kavuşmanın aslında zor olmadığını anlatıyor, atmaları gereken adımları teknik ve pratik olarak sunuyor. 

Eğer sizde kendi işinizi kendiniz kurmak istiyor, Rize, Sivas, Mardin, Malatya, Kahramanmaraş illerinden birinde yaşıyor, 18-29 yas arası, işsiz, en az lise veya meslek yüksek okulu mezunu veya üniversite öğrencisi iseniz www.gencistihdami.net sitesini ziyaret ederek başvuru formunu doldurun ve kendi ilinizdeki İŞKUR’a formu teslim edin.

Gençler kendi işinizin patronu olmak için siz de bir adım atın, ücretsiz olarak düzenlenen ve sizlere bir çok fırsat sağlayacak olan bu eğitimleri kaçırmayın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız