SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlere İnterneti Anlattı

0
Güncellendi - 2016-03-09 01:30:06
Gençlere İnterneti Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin başlattığı “Medya Bağımlılığı” konulu konferanslara devam ediliyor. Gençlik Meclisi bu haftada Malatya Gazi Anadolu Lisesindeydi. “İnternetin Zararları ve Faydaları” konulu konferansa sunumlarını yapmak üzere Tolunay Adıgüzel ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Gittikçe daha küçük yaşlarda çocukların hayatına giren internetin olumsuz tesirlerinin tamamıyla anlaşılmadığını, dolayısıyla interneti sakin kafayla en baştan ele alıp, üzerinde düşünmek gerektiğini dile getirerek İnsanları tesiri altına alan internet nedir? Ne işe yarar? Hangi yaştan itibaren nasıl kullanmak icap eder? Çocuk ve yetişkinler açısından faydaları ve zararları nelerdir? gibi konu başlıklarını belirterek "İnterneti nasıl güvenli hale getirebiliriz" sorusuyla konferansa başlandı.

Adıgüzel, “İnternet doğru kullanıldığı zaman faydalı olan bir iletişim ve bilişim aracıdır ama her şeyin fazlası zarar demiştir atalarımız. İnterneti fazla kullandığımızda gerek sağlık açısından gerekse vakit kaybı açısından zararlar teşkil etmektedir. Günümüzde iletişim araçlarına baktığımızda cep telefonları dahil bir çok aygıttan internet ortamına girebilmekteyiz. Hemen herkesin elinde akıllı telefon bulunmakta, tablet bulunmakta ve her dakika her yerden internet ortamına girebilmektedir. İnternete giren kişiler zamanlarının çoğunu burada geçirmektedir. Çocuklarında internette ders çalışmak soru çözmek ve hatta oyun oynaması gayet normaldir. Oyun oynamalarına da izin vermeliyiz ama belli bir süre olması aşırıya kaçmamaya özen gösterilmelidir. İlk olarak zaman kaybı diyebiliriz.” dedi.

İnternette çocukların ve yetişkinlerin ruh sağlığını bozacak çok fazla zararlı sitelerin bulunduğunu dile getiren Adıgüzel, bu tür sitelerin çocukları ve yetişkinleri şiddete yönelttiğini ve internet bağımlılığının, uzun süre bilgisayar ve benzeri cihazlara bakmadan kaynaklanan göz bozulmalarına, oyun oynamaktan kaynaklanan ellerde ve kollarda ağrılara, bel ve boyun fıtığı gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.

Konferansın sonun da öğrenciler Gençlik Meclisi Üyesi Tolunay Adıgüzel’e konu ile ilgili çeşitli sorular yönelterek teşekkür ettiler.

Bülten

e2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız