SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençlere Kariyer Desteği'

A- A+ PAYLAŞ

Çağrı merkezi sektörü şirketleri arasında yer alan Customer Management Center (CMC), gençlere başarılı bir kariyerin kapılarını açıyor.

CMC'den yapılan açıklamaya göre, uyguladığı özel eğitim, motivasyon ve kariyer destek programlarıyla çağrı merkezi sektöründe yeniliklere imza atan CMC, bu sayede lise mezunu gençler için de önemli fırsatlar sunuyor. CMC'nin
sunduğu olanaklar sayesinde gençler, başarısı kanıtlanmış bir firmada iş yaşamına başlama şansı elde ediyorlar.
Bugün itibariyle 35 bin kişinin çalıştığı çağrı merkezi sektöründeki istihdamın 2013 yılına kadar yüzde 70'in üzerinde bir artışla 60 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Sektör bu potansiyeliyle gençler için önemli kariyer fırsatlarını da beraberinde getiriyor. Aynı zamanda üniversiteyi kazanamayan gençlere destek olmayı hedefleyen CMC, yıl sonuna dek 250 kişiye daha kariyer fırsatı sunarak kadrosuna katmayı hedefliyor.

CMC, kadrosunu genişletmeye devam ederken gençlere de önemli kariyer olanakları sunuyor. İstanbul ve Malatya'daki lokasyonları aracılığıyla ülkemiz iş dünyasının 50'ye yakın markasına çağrı merkezi hizmeti sunan CMC, lise mezunlarına destek olmak hedefiyle bin 500 kişinin üzerindeki kadrosunda üniversiteyi kazanamayan gençlere de yer veriyor.

CMC ekibinin yüzde 94'nü 80 kuşağı olarak adlandırdığımız gençlerden oluşuyor. Yıl sonuna dek 250 gence daha kadrosunda yer vermeye hazırlanan CMC, sunduğu eğitim ve destek programlarıyla çağrı merkezi alanında başarılı bir kariyerin kapılarını açıyor. Çağrı merkezi sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen gençlerin dinamik, insan ilişkilerinde kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, çözüm odaklı ve düzgün bir diksiyona sahip olmaları gerekiyor.

Yüksek iletişim yeteneği ve müşteri odaklı hareket edebilme
becerisi de aranılan özelliklerin başında geliyor. Çağrı merkezlerinde üstlenilen görevler, müşteriyle doğrudan temas olanağı sunduğu için, çalışanlara kendilerini büyük bir hızla geliştirme fırsatı sunuyor.

Kariyerlerine CMC çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak başlayan gençler, sonrasında takım liderliği, proje yöneticiliği gibi daha üst pozisyonlara gelebiliyorlar. Başarılarını devam ettirdikleri takdirde ise firmanın farklı pozisyonlarında yöneticilik görevleri üstlenebiliyorlar. Kariyer basamaklarında hızla yükselme fırsatı sunan çağrı merkezleri bu nedenle gençler tarafından en çok tercih edilen sektörlerin başında geliyor. CMC'de müşteri temsilcisi olarak görev yapmaya başlayan ve kısa bir süre içerisinde hızla yükselerek yönetici pozisyonuna gelen pek çok çalışan bulunuyor.

Gençlerin çağrı merkezinde görev yaparak iş hayatında fark yaratmalarını sağlayacak yetkinlikler kazandıklarını vurgulayan CMC Genel Müdür Yardımcısı Metin Tarakçı şunları söylüyor:

"Gençlerimize gerçek anlamda değer yaratabilecekleri iş fırsatları sunuyoruz. Yalnızca üniversite mezunlarına değil, lise mezunu gençlerimize de somut ve dikkat çekici fırsatlar sunma hedefiyle hareket ediyoruz. CMC olarak uyguladığımız objektif performans değerlendirme yöntemleriyle gerçek anlamda başarı şansı veriyoruz. CMC olarak çalışanlarımızın kendilerini geliştirmesini ve ilerlemesini teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda, şirketimiz bünyesinde hayata geçirdiğimiz sayısız uygulama mevcut. Gelişim Akademisi adını verdiğimiz tüm çalışanlarımızın faydalanabildiği sertifikalı eğitim programı bunlardan biri. 18 Aylık eğitim programında tüm çalışanlar 3 aylık periyotlarla 18 ay boyunca 6 farklı eğitim modülünden yararlanabiliyor.

Eğitim, motivasyon ve kariyer destek çalışmalarını içeren bu uygulamalar aracılığıyla, hem çalışan memnuniyeti oranlarımızı hem de hizmet kalitemizi sektör ortalamasının üzerine çıkartmış bulunuyoruz. Çağrı merkezimizde müşteri temsilcisi olarak işe başlayıp takım lideri ve proje yöneticisi olan, farklı departman ve pozisyonlarda da görev alan pek çok arkadaşımız mevcut. Aynı zamanda da kalite, insan kaynakları, eğitim, planlama, raporlama ve hatta pazarlama ve iş geliştirme departmanında görev alma şansına sahip olan çalışanlarımız bulunuyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız