SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlere Tiyatro Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Merkezi bünyesinde açılan tiyatro kursunda, gençlere tiyatro eğitimi veriliyor.

Tiyatro eğitmenleri Ömer Konakçı ve Burak Yalsızuçanlar'ın gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde gençlere, sahne duruşu, diyafram ve doğaçlama konularında uygulamalı çalışmalara yaptırılıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren tiyatro eğitmeni Ömer Konakçı, "Gençlik Merkezi'nde bir aydır tiyatro eğitimlerine başladık. Sahne duruşu, diyafram ve doğaçlama eğitimleri veriyoruz. Eğitime katılım çok iyi. Çalışmalarımız gayet verimli geçiyor. Çok yakında Gençlik Merkezi olarak uyuşturucunun zararlarını anlatan "Kayıp Hayatlar" isimli bir oyun sahneye koyacağız. Kısıtlı imkanlarla güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Genç arkadaşlarımızda özverili bir şekilde çalışıyorlar" dedi.

Malatya'da amatör tiyatro gruplarının imkan bulmakta zorlandığını kaydeden Konakçı, "Amatör tiyatro grupları pek fazla imkan bulamıyor. Ama istersek birçok şeyi aşabiliriz. Biz o noktada ilerliyoruz. Kapılarda yavaş yavaş açılmaya başladı. Malatya'da Devlet Tiyatrosu var. Buda şehir için büyük önem taşıyor. Bizde tiyatro oyunlarını takip ederek, kendimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız