SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gençlere Yatırıma Önem Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2017-04-19 03:52:38
A- A+ PAYLAŞ

Başkan Polat, “Dünyaya bilgelik, barış, adalet ve hikmet götürecek insanlar olmamız gerekiyor. Dünyayla rekabet etmek için gençlerimizin farklı diller öğrenmesine, dünyayı yakından tanımasına çok fazla ihtiyaç duyuyoruz. Gençlerimiz kendilerini ne kadar iyi geliştirirse geleceğimizde o kadar garanti altındadır” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Fen Lisesinde düzenlenen “Gelecek Hepimizin” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Soru-cevap formatıyla gerçekleşen söyleşide kariyer planlaması yapan öğrencilere bazı öğütlerde ve tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Polat, öğrencilerin hem okul yıllarında hem de gelecek meslek yaşantılarında dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

 “GENÇLERE YATIRIM YAPMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

Öğrencilerden sürekli okumalarını ve araştırmacı olmalarını isteyen Belediye Başkanı Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak gençlerimizin doğru bir eğitim anlayışıyla kariyer planlaması yapmasına, ülkesine, vatanına en güzel şekilde hizmet etmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımlarını artırmak için mücadele ediyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi en iyi şekilde yaparken asıl farkımızı sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif hizmetlerimizle ortaya koymaya çalışıyoruz. Çünkü asıl rekabet bu alanlarda oluyor, Yeşilyurt Belediyesi olarak da sosyal belediyeciliğe farklı bir önem veriyoruz. Gelecekte bu ülkenin gidişatına sizler yön vereceksiniz, şu anda bizlerin görev yaptığı makamlarda sizler yer alacaksınız. Sizinde en doğru ve güzel şekilde hayata bakmanız, kötü alışkanlardan uzak durmanız, ailenize ve çevrenize faydalı bireyler olmanız içinde bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Yeşilyurt Kitapyurdu projesiyle Malatya’da misafir ettiğimiz yazarları sizlerle buluşturuyoruz. Yeşilkonaklarımız da eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam ediyor. Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimizi tamamlayarak hizmete sunduk. Tüm öğrencilerimizin bu binamızdaki kitapları okumalarını istiyoruz. Hem bizim hem de Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesindeki etkinliklere katılmanızı tavsiye ediyorum. Kendinizi geliştirmeniz için ilimizdeki faaliyetlere katılmanız, sosyalleşmenizi gerekiyor “ dedi.

“TARİH BİLİNCİNE SAHİP OLALIM”

Genç neslin tarih bilincine sahip olmasını isteyen Belediye Başkanı Polat, “ Gençlerimizin ülke tarihini en iyi şekilde kavraması ve öğrenmesi çok önemlidir. Öğrencilerimizin tarih dersleri dışında atalarımızın dünyanın dört bir tarafına taşıdıkları medeniyet olgusunu, kültürü, kervansarayları, adalet anlayışını çok iyi araştırması ve öğrenmesi lazım. Anadolu topraklarının bizlere nasıl vatan olarak bırakıldığını, ecdadımızın çektiği zorlukları, güçlükleri, iç ve dıştaki tüm mihrakların oyunlarına rağmen ülke topraklarının nasıl savunulduğunu bilmek, tarihimize sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Sadece kendi tarihimiz değil dünya kurulduğu günden bugüne kadar olan tarihi yaşantıları, insanların hayatlarını, hayata bakış açılarını, savaşları, mücadeleleri çok iyi şekilde öğrenmekte yarar var. Dünya tarihi milletlerin mücadelesidir, bu mücadele içerisinde Osmanlı İmparatorluğu 600 yıl boyunca üç kıtada hüküm sürmüştür. Bu dönemin yaklaşık 100 yılında ise dünyadaki tüm gelişmelerin yönlendirici ve belirleyicisi olmuştur. Biz her yönüyle dünyaya adalet, ilim ve irfan taşıyan bir ecdadın torunlarıyız. Bunun farkında olalım ve buna göre hayatımıza yön verelim. Belediye olarak yurt içi ve yurt dışındaki tarihi mekânlarımıza sürekli geziler düzenliyoruz. Çanakkale ve Kudüs başta olmak üzere birçok yere kafileler halinde Malatyalı hemşerilerimizi götürdük. Çocuklarımızın özellikle erken yaşlarda tarih bilincine sahip olmaları için bu tür gezileri önemsiyoruz. Japonlar ilkokula yeni başlayan çocuklarını ilk başta atom bombasının atıldığı Hiroşima’ya götürürler, ikinci dünya savaşında atılan bombadan dolayı yaşanan büyük katliamı anlatırlar ve bunun bir daha tekrarlanmaması için ‘çok çalışın” diye tavsiyelerde bulunurlar. Bizde minik yavrularımızı ilk başta Çanakkale başta olmak üzere bize vatan olarak bırakılan bu topraklar için canını veren şehitlerimizin izlerini taşıyan yerleşim yerlerine götürmeliyiz ve onlara erken yaşlarda tarih şuurunu aşılamalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu tür geziler ve ziyaretlere ayrı bir önem veriyoruz. Çanakkale ruhunu anlamak için o tarihi kenti mutlaka görmek lazım. Bu yılda Çanakkale’ye gezi düzenleyeceğiz, Malatya Fen Lisesinden de öğrencilerimizi götüreceğiz” diye konuştu.

“İRADELİ VE KARARLI OLUN”

Başkan Polat, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, “Hayatınızın hiçbir zamanında etkisiz bireyler olmayın, iradenize sahip çıkın. Aldığınız kararları uygulamak için kararlı bir duruşa sahip olmanızı istiyoruz.  Cesaretli ve kendine güvenen, memleketin gelişimine katkı sunmak adına kararlı bir gençlik istiyoruz. Her şeyin temelinde ise; bu toprakların bize yüklediği sorumluluklar vardır, bunu asla göz ardı etmeyelim. Bu toprakların mayasında sessiz olmak, ürkek davranmak, çekingen davranmak yoktur. Dünyaya bilgelik, barış, adalet ve hikmet götürecek insanlar olmamız gerekiyor. Okul yıllarında hangi bölümse okursanız okuyun bütün eğitimlerin temeline tarih bilinci ve şuurunu yerleştirin. Bu anlayışı sağlam ve sağlıklı götürmek bizim elimizde. Gelecekte hangi mesleği yaparsınız yapın ama en güzelini ve en iyisini yapmaya gayret edin. Hedefinizde ayrıca en az iki dil öğrenmek muhakkak olsun. Yurt dışına mutlaka çıkın, içinde bulunduğunuz şartlar sizi korkutmasın yeter ki kafanıza koyun ve onu gerçekleştirmek için ısrarcı ve kararlı olun. Dünyayla rekabet etmek için gençlerimizin farklı diller öğrenmesine, dünyayı yakından tanımasına çok fazla ihtiyaç duyuyoruz. Gençlerimiz kendilerini ne kadar iyi geliştirirse geleceğimizde o kadar garanti altındadır” diye konuştu.

 “GENÇLİĞİMİZ MİLLİ VE YERLİYSE GELECEĞİMİZ AYDINLIK OLUR”

Gençliğin milli ve yerli olmasının öneminden bahseden Başkan Polat, “Gelecekle ilgili kaygısı ve derdi olan, hedefleri peşinden koşacak genç bir nesile fazlasıyla ihtiyaç duyuyoruz. Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet etmek için bütün alanlarda en iyisini yapmalıyız. Kendi ürettiğimiz çiplerimizin, telefonlarımızın, bilgisayarlarımızın ve araba markalarımızın olması gerekiyor. Teknolojik alanlarda çok daha iyi noktalara gelmeliyiz. Bunu milli bilincimizle hayata geçirebiliriz. Milli bilince sahip, ülkemizi dünyanın diğer devletleriyle rekabet edip bu ülkeyi dünyanın en yüksek noktasına çıkarmayı hedefleyen bir gençliğiniz geliyorsa Allah’ın izniyle bizim karşımızda kimse duramaz” dedi.

 “BÜTÜN GELİŞİM ALANLARININ TEMELİNE MİLLİ RUHUMUZU YERLEŞTİRMELİYİZ”

“Milli ruhumuzun güçlenmesi ve diri kalması için okumaya önem veren bir anlayışla hareket etmeliyiz” diyen Başkan Polat, “Milli ruhumuzun güçlenmesi ve diri kalması için okumaya önem veren bir anlayışla hareket etmeliyiz. Bu alanda yetersiz kalırsak tek tip dünya metodunun bir parçası oluruz ve bize istedikleri şekilde müdahale ederler, kaybetmeye devam ederiz. Bizim çıkış notamız; özümüze dönmektir. Bütün gelişim ve ilerleme alanlarının temeline kendi mili ruhumuzu yerleştirmeliyiz. Toplumsal ve insan ilişkilerini millileştirmeliyiz. Ortak değerlerimize sahip çıkıp, medeniyetimizin temel zenginliklerini hayatımızın her anına koymamız gerekiyor. Uzay bilimi ile teknolojik alanlarda çalışmalar yapacak, farklı projeler üretecek gençlerimizin olması lazım” diye konuştu.

Öğrencilerle karşılıklı sohbet şeklinde fikir alış verişinde bulunan Belediye Başkanı Polat, Yeşilyurt Belediyesinin gençlere yönelik projeleri ve yatırımlarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vahap YILDIZ (6 yıl önce)
    Okulumuz Malatya Fen Lisesi'ne konuk olan tüm misafirlerimize, başta belediye başkanımız Hacı Uğur Polat olmak üzere, göstermiş oldukları nezaket ve samimi yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz...
    0
    0
    Yanıtla