SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gençlerimiz Tarihe Baksınlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:24
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin organizasyonu ile Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarının genç başkanları ile bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunuldu.

AKP tarafından Ramada Altın Kayısı Oteli’nde düzenlenen toplantıya; Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve MKYK Üyesi ve Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can ile Malatya’daki genç sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Malatya’da görmüş olduğu manzara karşısında umutlandığını söyleyerek, katılımdan dolayı teşekkür etti.

MKYK Üyesi ve Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, “Bugünü anlayabilmek için ve geleceği de doğru kurabilmek için biraz tarihi analiz etmek gerekiyor. Gençlerimiz biraz tarihe baksınlar. Mehmet Akif Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı ama biz onu İstiklal Marşı’nı halen okuyoruz. Ne oldu? İstiklal Marşı’nı okuduğumuz kişi Türkiye’yi niye terk ediyor” dedi.

Doç. Dr. Osman Can, “Hiç birimiz İslam’ın siyasal felsefesini bilmiyoruz” diyerek gençlerden daha çok okumalarını ve araştırmalarını istedi.

Malatya Gençlik Platformu’nun kurulması önerisinde bulunan Milletvekili Öznur Çalık ise şöyle konuştu:

“Genç sivil nesil, bence demokrasinin içinde çok daha aktif rol almalı. Yeni ve normalleşen bir Türkiye’den bahsediyoruz; bu normalleşme sürecinde sizler daha aktif rol almalısınız. Burada genç Malatya Platformunun oluşturulması gerekiyor. Birlikte hareket etmenin ruhunu yakalayabilmeliyiz. Yeni Türkiye projeksiyonunda hepimizin söyleyecek çok sözü var. Bu sözü ortak söylem haline getirebiliriz. Dolayısıyla bir gençlik platformu Malatya için çok değer katar diye düşünüyorum. Yapılan bu toplantı Malatya’nın sivil genç inisiyatifi için çok önemli bir adımdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız