SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gençlerimiz Türkiye'yi Şahlandıracak"

0
Güncellendi - 2018-09-24 02:17:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi, Türkiye’nin 81 ilinden gelen 200’ün üzerinde genç katılımcıyla Anemon Otel’de düzenlendi.

3 gün süren zirvenin açılışına AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ile gençler katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Türkiye’nin geleceği olan gençlere bayrağı devredeceğiz. Gençlerle birlikte olmamız bizim heyecanımızı artırıyor. Gençlikte bulunduğumuz nokta aslında gelecekte nerede olacağımızın bir göstergesidir. Gençlerimizle ilgili yaptığımız her çalışma diğer çalışmalardan daha büyük önem arz ediyor. Gençlerimizin vizyonu, gelecek öngörüsü ülkemizin bir bakıma da dünyanın öngörüsünü gösteriyor. Sadece sömürüyle Dünya’nın iliklerini soyan bir anlayışı gençlerin vizyonu yıkacaktır. Mazlumları, bu toprağın yetiştirdiği gençler temsil edecek. Bu gerçeği Malatya’da tartışıp konuşacağız. Malatya’ya gençlik havasını estirdiğiniz için, Malatya’ya yedi bölgeden memleket kokusu getirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bütün yatırımları kendinize yapın

Üniversitelerin gerçek işinin gençlik olduğuna dikkat çeken İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Gençler olarak sizlere birkaç önerim var. Sizler bütün yatırımlarınızı kendinize yapın. Katma değerinizi artırın, çok yönlü olun. Bir alanda meslek edinirken diğer bütün alanlarla da ilgilenin. Üniversite eğitiminde mutlaka öğrenci topluluklarında rol alın, sorumluluk alarak liderlik vasıflarınızı ortaya çıkarın” önerilerinde bulundu.

Gençlerimiz Türkiye’yi şahlandıracak

AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa’da en genç nüfusuna sahip olduğunu belirterek, “Bu gençlik en çok üretecek gençlik anlamına geliyor. Gençlerimiz Türkiye’yi şahlandıracak potansiyele sahip. Uygulama anlamında yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olmalıyız. Sıkıştırmalıyız, talep etmeliyiz. Proje beklemeden projeler üretmeliyiz. Malatyalılar bu anlamda çok şanslılar. Büyükşehir Belediyesinin Malatya’da hayata geçirdiği güzel ve önemli projelere sahipsiniz” dedi.

Gençlik ülkemizin en büyük gücü ve potansiyeli

AKP Konya Milletvekili ve AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, “Türkiye’nin dört bir tarafından gençleri Malatya’da çok anlamlı bir programda bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum. Eskiden doğudaki illerimize doğunun Paris’i derlerdi. Biz her halde bundan sonra Paris’e batının Malatyası diyeceğiz. Büyük Türkiye için olmazsa olmazımız gençlerimizdir. Gençlik ülkemizin en büyük gücü ve potansiyeli konumunda. Bu potansiyeli önceleyen projelere önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Gençlerle beraber olmak heyecanlandırıyor

Gençlerin Türkiye’nin her şeyi olduğunu belirten AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Gerçekten gençlerle beraber olmak bizleri heyecanlandırıyor. Gençlerimizin bu ülkeye vereceği katkı, Türkiye’nin nerede olacağını da belirliyor. 15 Temmuz’da gençlerimizin demokrasiye, vatana ve bayrağa sahip çıkması Türkiye’nin neler yapacağının bir göstergesiydi” dedi.

Türkiye’nin geleceği ve vizyonu zirvede konuşuldu

Yapılan konuşmaların ardından Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi oturumları başladı. "Türkiye’de Yerel Yönetimler ve Gençlik" oturumunun moderatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Muavini Avukat Ali Yıldırım yaptı. AKP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, İnönü Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga ve Türkiye Ulusal Ajansı Gençlik Hareketlilik Koordinatörü Dr. Kemal Başçı oturum sunumlarını yaptılar.

"Yerel Yönetimlerde Gençlik Politikaları Oluşturma" oturumunda İnönü Üniversitesi’nda görevli Doç. Dr. Gökhan Tuncel, Doç. Dr. Vehbi Bayhan ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali Bilgi sunumlarını yaptılar.

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen gençler, bölge sorunları, çözümleri, Türk gençliğinin beklentileri gibi birçok konuyu Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi’nde konuştular.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • GENÇ (5 yıl önce)
    SEN ÖNCE GENÇLERİNE GÜVENECEKSİN SONRA GENÇLERİN ARASINDA AYRIM YAPMAYACAKSIN EĞİTİM DÜZENİNİ SİL BAŞTAN DEĞİŞTİRECEKSİN BELKİ O ZAMAN BİRŞEYLER OLUR.
    0
    0
    Yanıtla