SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gençlerimizi Yüreğimizden Kopardılar"

0
Güncellendi - 2017-10-11 18:15:14
A- A+ PAYLAŞ

10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde ‘Barış Mitingi’ için toplananlara yönelik terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi Malatya’da anıldı.

CHP Malatya Gençlik Kolları’nın 7 üyesinin hayatını kaybettiği saldırının ikinci yılında Özalper’deki Sakarya İlkokulu’nun önünden 10 Ekim saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına yaptırılan Barış Güvercinleri Anıtı’na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Saldırıda çocuklarını, eşlerini, yakınlarını kaybedenler en önde resimlerinin olduğu pankartı taşıyarak, “Barış şehitleri ölümsüzdür’ sloganını attı.

Saldırının gerçekleştiği saat 10.04’te hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Barış için Ankara Gar’ında bir bütün olmaya çalışan gençlerimize, masum kardeşlerimize yönelik bir saldırı oldu. Bu saldırıyla gençlerimizi yüreğimizden kopardılar. İkinci yılındayız ama acımız hiç eksilmedi, arttı. Onlara olan özlemimiz her geçen gün dağlar kadar yükselmiş. Onları çok özlüyoruz. Onlar bizim can kardeşlerimiz, yol arkadaşlarımızdı” ifadelerini kullandı.

Kiraz, saldırıda 7 CHP Malatya Gençlik Kolları üyesinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Bu ülkenin demokrasisi, insan hakları, barışı için her mitingde birlikte slogan attığımız, pankart açtığımız, yol yürüdüğümüz can kardeşlerimizi kaybettik. 12 kardeşimizi katlederek yüreğimizden söküp aldılar ama onlar yüreğimizde yaşamaya devam ediyor. En fazla barış şehidi veren il olması dolayısıyla Malatya bu hüznü daha fazla yüreğinde yaşıyor” diye konuştu.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya ise 10 Ekim’de saldırıda ölenleri anarak, “iki yıl önce barış ve demokrasiden yana emek ve meslek örgütleri olarak ülkemizin içerisinden geçtiği şiddet ve çatışma ortamının sona erdirilmesi için ‘savaşa inat barış hemen şimdi’ şiarıyla Sıhhiye Meydanı’nda buluşma çağrısı yapmıştık. Mitinge katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce kişi Ankara Garı önünde yürüyüşe hazırlanırken, birbiri ardına patlayan iki ayrı canlı bombanın hedefi olduk. Yüreği insan sevgisiyle, barış özlemiyle dolu 102 arkadaşımızı patlamalarda kaybettik, 500 arkadaşımız ise çeşitli şekilde yaralandı. Bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor” dedi.

Anma töreni, Barış Güvercinleri Anıtı’na karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Yüreğim acıyor ,
    0
    0
    Yanıtla