SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençlik Girişimleri' Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de 6 ilde uygulanan ‘Gençlik Girişimleri’ toplantısı Malatya'da yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uzmanı Emin Fidan, İş-Kur Malatya Müdürlüğü Araştırmacısı Celal Demirci, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı Tuba Tosik, İnönü Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve il istihdam yönetme kurulu başkanı Bünyamin Akdemir, Özel Malatya Hastanesi'nde Doktor Ali Acar ve İnönü Üniversitesi Yakınca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Mehmet Yalvaç katıldı.

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uzmanı Emin Fidan, "Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Gençlik Spor Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü Gençlik Sosyal Gelişim Programı (GSGP) kapsamında, gençlerin istihdam sorunlarını çözümlemek amacıyla Türkiye'nin 6 şehrinde, Malatya, Trabzon, Van, Bursa, Antalya ve Ankara'da çalışmalar yürütülmektedir"dedi.

Toplantı sonucunda elde edilen verilerin GSGP kapsamında ve diğer kurumlarca gençlik istihdamını geliştirmeye yönelik yürütülecek çalışmaların temelini oluşturacağını dile getiren Fidan, "Bu toplantı, gençlerin istihdama katılımı, iş gücü piyasasındaki rolleri ve mevcut durumun iyileştirilmesi için gerekli ihtiyaçlarını farklı açılardan bakarak belirlemeyi hedeflemektedir. Bu nedenle özellikle gençlerin, işverenlerin, KOBİ'lerin, istihdam kurumlarının, eğitim kuruluşlarının ve potansiyel diğer paydaşların katılımı temelinde bir analizi hedeflemektedir" diye konuştu.

İş-Kur Malatya Müdürlüğü araştırmacısı Celal Demirci, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Mart 2007'de Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 10.4 iken, tarım dışı işsizlik oranının yüzde 13.1, genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 19,5'dir” dedi. Demirci, kayıtlı işsizlerin yüzde 70'inin genç işsizler olduğunu vurguladı.

Gençlerin istihdam sorunlarının çözümüne yönelik önerilerini de ileten Demirci, "Batılı illerde olduğu gibi çocuğun bilgi ve becerileri tespit edilerek ülke ihtiyaçlarına göre öğrenimin ilk yıllarından itibaren mesleklere yönlendirme yapılmalıdır. Mevcut teşvik uygulamaları daha da genişletilerek istihdamı ve girişimciliği özendirici tedbirler alınmalı. Kayıt dışılığa caydırıcı cezalandırma sistemi uygulanmalıdır. Sanayiciler Ar-Ge çalışmalarına önem vermeli" şeklinde konuştu.

Ülkenin en büyük problemlerinin başında gelen işsizliğin terör, kapkaç, hırsızlık ve fuhuşun kaynağı olduğuna dikkat çeken Celal Demirci, "Ülkemizin işsizlik problemi çözüldüğünde bu problemlerin büyük çoğunluğu da çözülmüş olacak. Yani asgariye inmiş olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız