SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlik Haftası Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:42:27
Gençlik Haftası Başladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde gençlik yürüyüşü ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. 
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Fındıklı, 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir. Düşmanlar tarafından işgal altındaki yurdumuzun kurtuluşu için milletçe topyekun yapılacak milli mücadelemizin Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatıldığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmasıyla başlatılan ve arkasından Amasya, Sivas Kongresi, oradan da Erzurum Kongresi'yle yapılacak mücadelenin şekillenerek tüm yurt satına dalga dalga yayılan, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı tarihtir. Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, tam ve kesin bir başarıyla kurtuluşumuzu sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin kanları ve analarımızın gözyaşlarıyla sulanmış bu aziz vatanımızı istiklalimizin sembolü olarak gökyüzünde dalgalanan şanlı bayrağımızı, inancımızın sembolü olarak minarelerimizden yurdumuza dalga dalga rahmet yayan ezan seslerimizi sonsuza dek yaşatmak için canımızı seve seve bu uğurda vereceğimizi buradan tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi. 
 
Türkiye’nin geleceği için herkesin var gücüyle çalışacağını kaydeden Fındıklı, “Yarının güçlü Türkiye’si sağlıklı, bilinçli ve donanımlı gençlerin omuzlarında yükselecektir. Farklılıklarımızı bizlere bir fitne olarak sunan şer odaklarına inat her kesimden tüm farklılıklarımızı zenginlik olarak algılayıp; kol kola, omuz omuza geleceğin büyük Türkiye’sini oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” diye konuştu. 
 
Gençlik yürüyüşüne, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı’nın yanı sıra şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız