SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

0
Güncellendi - 2018-05-16 04:05:25
Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Cumartesi günü 11.00'da Atatürk Spor Salonu'nda kutlama etkinliği gerçekleştirilecek.

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

  Çelenk sunumunun ardından konuşan Fındıklı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 99.yıldönümünde tüm gençler ile birlikte Atatürk Anıtı'nda toplanarak, saygıyla çelenk sunmuş bulunmaktayız" dedi.

  Fındıklı, vatanı korumanın ekmek ve sudan daha önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, şunları ifade etti: "Düşmanlar tarafından dört bir yandan kuşatılan yurdumuzun kurtuluşunu gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Burada şunu belirtmek isterim ki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde sıkı sıkıya tembihlediği hususların aynen gerçekleştiğini görmekteyiz. Ülkemize göz diken dahili ve harici bedbahtlar içeriden ve dışarıdan işbirliği yaparak cennet vatanımıza göz dikmektedirler. Sevgili gençler; bugün içerideki düşmanın adı bir bakmışsınız FETÖ, bir bakmışsınız PKK, bir bakmışsınız DHKP-C veya bu hainlerin uzantısı değişik isim altındaki versiyonlarıdır. Fazla geçmişe gitmeye gerek yok. Eğer milletçe 15 Temmuz 2016'daki şanlı direnişi gösteremeseydik, şehit kanlarıyla sulanmış olan, ecdat yadigarı bu cennet vatanımıza kast edeceklerdi. Bu nedenle milletçe ve özellikle gençler olarak sürekli uyanık ve güçlü olmamız gerekmektedir. Bunun için hem zihinsel hem bedensel hem ekonomik hem de teknolojik olarak hazır olmak durumundayız. Şartlar ne olursa olsun bu vatanı korumak ekmekten de, sudan da daha önemli ve gereklidir."

  İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına da değinen Fındıklı, "Pazartesi günü aldığımız haberler gündeme bomba gibi düşmüş olup ülke olarak büyük bir üzüntü yaşamaktayız. Bildiğiniz üzere Filistin de işgal faaliyetlerini sürdüren terörist İsrail, sivil Gazzelilerin üzerine ateş açması sonucunda 59 kişinin şehit olmasına, 2 bin 700'den fazla kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Tüm ülke olarak yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyor, Filistinli kardeşlerimizin acısı için tüm Türkiye de uygulanan 3 günlük yas ilanına bizlerde katılıyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralananlarda acil şifalar diliyoruz. Bu üzücü gelişmelerin gölgesinde hepinizin Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramınızı kutlar 19 Mayıs Cumartesi  günü Atatürk spor salonunda yapılacak kutlama töreni ile hafta boyunca yapılacak kutlama programı çerçevesindeki diğer sportif ve sosyal faaliyetlere tüm gençlerimizi ve saygıdeğer hemşerilerimizi bekleriz" ifadelerini kullandı.

  Törene; Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'nın yanı sıra, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, antrenör ve sporcular katıldı.

  Fırat Gençlik Merkezi'ndeki resim sergisi, okçuluk, atletizm, Beydağı Gençlik Merkezi tiyatro etkinliği ve yüzme ile start alacak olan hafta çerçevesinde çeşitli sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

16 Mayıs

Beydağı Gençlik Merkezi saat 10:00 Masa Tenisi

Fırat Gençlik Merkezi saat 11.00 Matrak

Fırat Gençlik Merkezi saat 15.00 Sinema

16-17 Mayıs

Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üzeri saat 16.00 Satranç

17 Mayıs

Fırat Gençlik Merkezi saat 13:00 Hüsn-i Hat Sergisi

Beydağı Gençlik Merkezi saat 15:00 Mangala

17-18 Mayıs

Beydağı Gençlik Merkezi Tenis Kortu 16.00 Tenis

18 Mayıs

Fırat Gençlik Merkezi saat 11.00 Sokak Oyunları

Fırat Gençlik Merkezi saat 13.00 Ebru Etkinliği

19 Mayıs

Atatürk Spor Salonu saat 11.00 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız