SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençlik Merkezleri Akademisi' Geliyor

0
Güncellendi - 2016-01-19 22:10:28
'Gençlik Merkezleri Akademisi' Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezlerinde yeniden yapılanmaya gitti. 81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra 'Gençlik Merkezleri Akademisi' başlığı altında akademik çalışmalar da yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, akademik çalışmaların müfredat kapsamında yapılacağını belirterek, "Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla hareket edeceğiz. Gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi ve topluma faydalı nesiller olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezlerinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri'den oluşuyor. Atölyelere faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

DEĞERLER ATÖLYESİ

Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

DİL EĞİTİMLERİ ATÖLYESİ

Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye'sini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ

Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Nebiler Silsilesi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İNOVASYON ATÖLYESİ

Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor.

SOSYAL BİLİMLER ATÖLYESİ

Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYESİ

Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar.

GENÇLER SALON PROGRAMLARI İLE SOSYALLEŞİYOR

Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor. Bu kapsamda ‘Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’ adı altındaki etkinlikte Yazıları ve kişilikleriyle gençlere örnek olan yazarlar ile gençlerin gençlik merkezlerinde bulunan 'Has Odalar'da buluşturması sağlanıyor. Gençlerimizin milli ve manevi gelişimlerine katkıda bulunuluyor. ''Bekir Develi ile Ünlü Mamüller'', ''Başarı Hikayeleri'' ve yakın tarih konulu etkinlikler de yürütülen çalışmalardan bazıları.

"GENÇLERE REHBERLİK VE DANIŞMANLIK YAPIYORUZ"

Gençlik merkezlerindeki yeni yapılanmayı anlatan Bakan Kılıç, gençlik merkezlerinde yeni döneme ilişkin değerlendirme yaparken, "Gençlik merkezleri aracılığıyla gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi, topluma faydalı nesilleri yetiştirmeyi hedefledik.’Gençlik merkezlerinde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Aynı zamanda gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gençlere rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz’’ diye konuştu. Bakan Kılıç şöyle devam etti:

''GENÇLERİN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP OLMASINI AMAÇLIYORUZ''

‘’Yeni dönemde başlatılan gençlik merkezleri akademisi çalışması ile gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda gençlerin olaylara, çevreye ve diğer bireylere karşı olan tutum ve davranışlarda insani, ahlaki, kültürel ve toplumsal duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.Nicelikten önce niteliğe önem veriyoruz. Akademik temalar için alanında uzman zümre başkanları belirlendi. Yapılacak faaliyetler ve verilecek eğitimler artık bir müfredat kapsamında yürütülecek. Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla da yürütmeye çalışacağız.’’

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız