SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gençlik ve Malatya' Çalıştayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:58:48
'Gençlik ve Malatya' Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

 Üniversite öğrencileri arazsında yapılan ankette, yüzde 82’lik dilimi günlük internete girerken, yüzde 22.8’i düzenli gazete okuduğu ortaya çıktı. 

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Gençlik ve Malatya” çalıştayının son değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısına çalıştayın ve yapılan anket sonuçlarının değerlendirmesini yapmak üzere Gazeteci- Yazar Mehmet Zeki Dinçarslan, Rehber Öğretmen İlyas Sucu, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız yer alırken ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Siyasi Parti Gençlik Kolları, Sivil Tolum Kuruluşlarında temsilciler de katıldı. 

Değerlendirme toplantısında 579 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan anket sonuçları da ele alındı. Üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel potansiyellerini ortaya çıkarmak için düzenlenen anket sonuçlarında önemli ve bir o kadar da düşündürücü sonuçlar ortaya çıktı.

Öğrencilere gazete okuma alışkanlığı ile ilgili yöneltilen soruda yüzde 22.8’i düzenli gazete okurken, yöneltilen soruda yüzde 62’lik dilimin rast gele gazete okuduğu gözlemlenmiş oldu. Yüzde 19’u en az haftada bir kitap okuduklarını söylerken, yüzde 34,2’si arada bir kitap okuduklarını söyledi. ”Günlük internete girer misiniz?” sorusuna yüzde 82’lik dilimi evet derken, yüzde 18’i internete girmediklerini belirtti.

Yöneltilen soruda yüzde 18’i herhangi bir sivil toplum kuruluşuna üye olduğunu belirtirken, yüzde 67’lik dilimi ise herhangi bir STK’ya üye olmadıklarını, yine hangi meslek grubuna daha çok güveniyorsunuz sorusuna yüzde 20’lik dilimle öğretmenler olurken, yüzde 1,7’lik dilimle bürokratlara güvenmediklerini belirlediler.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Duygu Sağlam, çalıştayların önemli olduğunu belirterek “Aslolan sorunların farkında olmaktır” dedi.

Gazeteci- Yazar Zeki Dinçarslan, düzenlenen çalıştayın anlamlı olduğunu ifade ederek, “Ele alınan konular ile ilgili sorunları önemsemeniz ve çözüm odaklı farkındalık uyandırmak istemeniz, bireysel olarak da sizleri bunu çözmek için çaba gösterdiğinizini kanıtıdır. Hepinizi tebrik ederim” dedi.

Rehber öğretmen İlyas Sucu, çalıştay da toplumsal sorunlara yönelik fikir alışverişinde bulunulmuş olduğunu ifade etti.

Genel Sekreterlikten yapılan açıklamaya göre oluşturulan raporlar ve anket sonuçları kitapçık haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız