SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gençlik ve Spor Bayramı

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri Salı günü gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 90. yıldönümü olan 19 Mayıs'ta Malatya'daki ilk tören, 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla gerçekleştirilecek. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından buradaki tören sona erecek.

İnönü Stadı'ndaki kutlama töreni ise saat 10.00'da Vali Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başlayacak. Günün önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yapacak.

Tören geçişi, saha ve fon gösterilerinin ardından staddaki tören sona erecek.

Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, bayram dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Tunçdemir'in mesajı şöyle:

" 90 Yıl öce bugün 19 Mayıs 1919;Mustafa kemal’in insanlık tarihinin kaydettiği en büyük kahramanlık yolculuğuna çıkış tarihidir.

Siyaset Batısı’nın bugün hâlâ insanlığa çok büyük acılar yaşatma pahasına sürdürdüğü, sömürgeciliğin nasıl yenilebileceğinin tek başarılı örneğini vermiş olan Atatürk önderliğindeki Türk Kurtuluş Savaşı, sömürgeci saldırılarını gerek yenilgiye uğratmanın, gerekse bir daha hortlamasını önlemenin, ancak tüm yönleriyle UYGARLIK PROJESİ değerindeki bir dünya, toplum ve insan anlayışına dayalı programla başarılabileceğini göstermişti.

Bu uygarlık projesinin mimarı ve yürütücüsü olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, tarih boyunca insanlık için özgürlük ve gönenç sağlayıcı etkileri yüzlerce yıl süren iki ya da üç devrimci yüce önderden birisidir.

Uygulaması 19 Mayıs 1919’da başlayan bu uygarlık projesinin 90. yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz.

Mustafa Kemal bu yolcuğu ile;”En büyük esrim!” dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi,”Egemenlik Kayısız şartsız ulusundur!” ilkesi altında yurdu hem diş, hem de iç sömürgeden kurtaracak olan ve bir daha sömürgeci saldırısına uğramamanın güvencesini içeren Türk Kurtuluş Devrimini gerçekleştirecekti.

Mustafa Kemal’in önderi olduğu Türk Kurtuluş savaşı ve bütünüyle Türk Devrimi, yalınız Türk Ulusu için değil, yalınız sömürülen uluslar için değil, bütün insanlık için değer biçilmez,ışıklı bir yol haritası olmuştur.

19 Mayıs’ın 90.yılında AB ve ABD her gün yeni taleplerle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaktadırlar. Türk Devleti, Atatürk’ün ortaya koyduğu gibi düşmanın pençesine düşen zavallı bir kuş gibi sefil ve ölüme mahkûm edilmektedir.

Gençliği olmayan bir ülkenin geleceği yoktur. Gençlik bayramını kutluyoruz ama gençliğimizin geleceği tehlike altındadır. Okullu gençliğimiz üniversite sınavlarına girme yarışı, iş bulma kaygısı içinde yurt sorunlarından uzaklaştırılmıştır. Gençliğimizin en büyük sorunu idealsiz bırakılmış olmasıdır. 19 Mayıs 1919’da, Yüce Atatürk’ün önderliğinde sömürgeciliğe karşı tarihin kaydettiği ilk ve tek başarılı savaşı başlatıp kazanan soylu Türk ulusu ve Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği Türkiye’nin içine sürüklendiği kuşatmayı mutlaka yaracaktır.

Türk Milletini bağımsız yaşatacak ve esaretten kurtaracak tek yolun Atatürkçülük olduğunu gören, bilen ve bu anlayışla yetişmiş Türk gençliği tek güvencemizdir.

“Devletimizi kuran, ulusumuza özveri ve doğrulukla hizmet eden, insanlık ülküsünün tutkulu ve seçkin kişiliği, eşsiz Kahraman Atatürk”’ü, gençlik başta olmak üzere ulusça “Türk bağımsızlık ve Cumhuriyeti”’ni koruma ve savunmaya and içmiş olarak, en derin bağlılık ve saygı duygularla kafalarımızda ve gönlülerimizde yaşatmanın sonsuz kıvancını yaşıyoruz.

Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda, yolumuza inançla ve kararlılıkla devam edecek, en büyük emaneti ve mirası olan demokratik, laik Cumhuriyeti yeni eserlerle güçlendirip geliştirecek ve sonsuza kadar yaşatacağız

Büyük önder Atatürk’ ün liderliğinde yüce Türk ulusunun bağımsızlığı için ulus ve toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direniş ve adeta şahlanışının 90. yıl dönümünde; atalarına vermiş oldukları cevapla, kendilerine güvenmekte ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan, temiz, çalışkan, barıştan yana, gerekirse vatan ve ulus uğruna canından dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk‘ ü anma gençlik ve spor bayramı” nı kutluyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız