SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜRMOB Genel Başkan Adayı Malatya'da

0
Güncellendi - 2019-09-13 10:43:33
TÜRMOB Genel Başkan Adayı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

12-13 Ekim 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak olan genel kurulda Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanlığı için seçim çalışmaları kapsamında Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (SMMMO) ziyaret eden Çağdaş Grup (Türkiye Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Platformu) Genel Başkan Adayı Yeminli Mali Müşavir Emre Kartaloğlu oda yönetim kurulu ve delegelerle bir araya geldi.

Toplantıya Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu'nun yanı sıra İstanbul SMMMO başkanı Yücel Akdemir, Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMMO Platform Sözcüsü ve Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, TÜRMOB Kalite İzleme kurulu başkanı Erkan Azizoğlu TÜRMOB Disiplin kurulu eski üyesi  ve Malatya SMMMO eski başkanı Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş katıldı.

Malatya SMMMO Başkanı Nuh Boyraz yaptığı konuşmada, meslek mensuplarının  sorunlarının ve sorumluluklarının her geçen gün artığını bu süreçte çözüm bekleyen sorunların birlik beraberlik ve uzlaşma ile çözüleceğine inandıklarını belirterek, TÜRMOB'un 23. genel kurulu öncesinde başkan adaylarının delegelerle bizzat bir araya gelerek meslek mensuplarının sorunlarını dinlemelerini ve projelerini anlatmalarını  seçimlerin sonuçlarına olumlu bir yansıması olacağına inandığını söyledi.

Boyraz, "Bugün bizleri ziyaret eden sayın Emre Kartaloğlu yakınen tanıdığımız bir ustadımız olarak Türmob’da yönetim kurulu ve muhasip üye olarak görev yaptığı süre içinde Malatya SMMMO ile her zaman  iyi bir iletişim içinde olmuş ve bizlere her zaman destek vermiş birisidir. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim. "dedi.

İstanbul SMMMO başkanı ve aynı zamanda Çağdaş Grup Platform Başkan Yardımcısı Yücel Akdemir ise yaptığı konuşmada, 1989 yılında uygulamaya giren 3568 sayılı meslek yasası ile geride kalan otuz yıllık sürede Çağdaş Grup olarak TÜRMOB yönetiminde meslek adına çok güzel hizmetler yaptıklarını ama bunların yeterli olmadığını, değişen dünya ile birlikte mesleki gelişiminde yaşandığını, ancak nisbi temsil uygulaması ile odaların yönetimsel sorunlar yaşadığını, bu sürecin odaları meslek siyasetinin dışına taşıdığını belirterek,  odaları yönetimsel ve maddi olarak zora soktuğunu söyledi. Akdemir "Bu nispi temsil uygulamasının odalarımız tarafından yeniden değerlendirilmesinin ve buna bir çözüm bulması meslek adına tartışılmasının artık zamanı gelmiştir. "diye konuştu.

Çağdaş Grup TÜRMOB Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu ise, 1997 yılında öğrencilik yıllarında tanıştığı muhasebe mesleği ile aradan geçen 22 yıllık sürenin 10 yılında  Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörü görevinde bulunduğunu, 2010 yılından beride yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak serbest meslek faaliyetini sürdürdüğünü,  2016 yılında TÜRMOB yönetim kuruluna seçildiğini belirterek bu süre edinmiş olduğu tecrübeler ışığında çağdaş grup üyelerinin teveccühleri aday seçildiği bunun kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Emre Kartaloğlu, konuşmasında mesleki sorunların çözümü için en önemli konunun birlik ve beraberlik olduğunu belirterek muhasebe mesleğinin öncelikli sorunlarının vergi teknolojilerindeki değişim ve dijital muhasebe uygulamaları karşısında meslek mensuplarının yeri ve önemli ile haksız rekabet ve tahsilat olduğunu bildirdi ve konuda özellikle bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Kartaloğlu, "Seçildiğim takdirde TÜRMOB'u hep birlikte yöneteceğiz" Ülkenin ekonomik sorunlarına çözümü hep birlikte üreteceğiz. Çünkü biz muhasebeciler kamunun finansmanı için gerekli olan vergi toplanmasında saygın bir görev üstlenmiş meslek mensuplarıyız. Sizden oylarınızla birlikte desteğiniz de istiyorum." dedi.

Toplantının sonunda Malatya SMMMO Başkanı Nuh Boyraz tarafından Çağdaş Grup TÜRMOB Genel Başkan Adayı Emre Kartaloğlu'na Malatya'nın simgesi kayısı ikram edildi.

12-13 Ekim 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak olan TÜRMOB 23.Seçimli  Genel Kurulunda dört grubun yarışacağı öğrenildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız