SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genel Başkan Adayıyım'

A- A+ PAYLAŞ

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun siyaseti bırakacağını açıklamasından sonra gözler 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'a çevrildi. 1999'da bağımsız olarak Malatya'dan milletvekili de seçilen ve 1 dönem parlamenter olarak görev yapan Özal, 18 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongrede aday oldunu açıkladı.

Önceki gün yapılan Anavatan Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında 18 Ekim'de olağanüstü kongre kararı alındı. Toplantıda Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, siyaseti bırakacağını ve genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Mumcu'nun bu açıklaması parti içi muhalefeti harakete geçirdi.

Daha önce Mumcu'nun koltuğunu hedefleyen Ahmet Özal olağanüstü kongre kararı alınmadığı için genel başkanlık hayali suya düşmüştü. Özal, alınan olağanüstü kongre kararından sonra harekete geçerek, olağanüstü kongrede aday olduğunu açıkladı. Geçen haziran ayında olağanüstü kongre kararı alındığını fakat bunun daha sonra iptal edildiğini hatırlatan Özal, o dönemde Türkiye'ye karış karış gezdiğini, delegelerin kendisini Anavatan Partisi'nin başında görmek istediklerini söylediğini ifade etti.

MESUT BEY BENİ DESTEKLİYOR
Anavatan Partisi eski Genel Başkanı, Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz'ın genel başkanlık konusunda desteğini aldığını iddia eden Ahmet Özal, “Yılmaz'la geçenlerde bir yemekte karşılaştık. Genel başkan adaylığım konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Kendisine ‘Siz aday mısınız’ diye sordum. Yılmaz, bana kesinlikle aday olmadığını dile getirdi. Yılmaz, ‘Adaylıktan bana göre vazgeçme’ dedi. Onun görüşleri bizim için önemli” dedi. Genel başkanlığa seçilmesi durumunda tüm küskünleri partiye tekrardan kazandıracağını vurgulayan Özal, Yılmaz'ın partide görev alması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Özal, sözlerine şöye sürdürdü:
“Partiler cansız varlıklardır. Partileri canlı yapan liderlerdir. 52 yaşındayım. Siyaset konusunda tecrübe kazandım. Rahmetli babamın yaşattığı güzelliklerin tekrar yaşatmak istiyorum. Bu süreçte Türkiye'ye karış karış gezeceğim. Halkın arasına karışacağım. Mumcu'nun en büyük eksiği AKP'ye gidip bakanlık yapması. Anavatan'a döndüğünde teşkilat bunu kabul edemedi. Siyasette zik zak yapılmaz. Dümdüz gidilir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız