SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Genel Başkan Seçimi Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:20
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, partinin mevcut tüzüğü nedeniyle olağanüstü kongre ile genel başkan seçilemeyeceğini ifade etti. Erdem, "Mevcut tüzük değiştikten sonra genel başkanlık yarışı başlar" dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçimlerinde partiyi başarısız bulan bazı partililerin olağanüstü kongre talebinde bulunduğunu hatırlatarak, mevcut tüzüğe göre olağanüstü kongre ile genel başkan seçilemeyeceğini ifade etti. Erdem, "Milliyetçi Hareket Partisi'nde henüz kongre süreci başlamış değil. Parti, kongreden yeni çıktı. Yaklaşık 6-7 ay oldu, kongreden çıkalı. 7 Haziranda ve 1 Kasım genele seçimlerinde partiyi başarısız gören bazı arkadaşlar bu kongre sürecini istiyorlar. Çalışmalara başladılar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğünde olağan üstü kongrelerde genel başkan seçimi yok. Bir tüzük değişikliğinden sonra ancak genel başkanlık yarışı başlar. Bazı arkadaşlarımızın da sadece bir tüzük değişikliği için olağanüstü kongre çağrısı var. Meral hanım, Koray Bey, böyle bir çağrı için açıklama yaptılar. Henüz daha kongre süreci başlamadığı için adaylıklarda henüz kesin değil. Şuan da bir genel başkanlık seçimi yok. Kongre yok, olağanüstü bir kurultay yok.Tüzük değişikliği olmadığı için bu arkadaşlarımız üst kurul delegelerine çağrıda bulunarak tüzük değişikliği için kurultayı toplama çağrısı yapıyorlar. Bu da bütün delegelerin 5 de biri kadar imza toplanması, yani yaklaşık 250 üst kurul delegesinin onayı demektir. Tüzük değiştikten sonra 2 inci bir safha ikinci bir dönem başlayacak. Genel başkanlık seçimi yapılacak. Tüzüğün mutlaka değişmesi gerekir ki aday olan arkadaşlarımız adaylığını açıklaya bilsinler" dedi. 

Erdem, genel başkan adaylığının açıklanması için öncelikle tüzüğün değişmesi gerektiğini vurguladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız