SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Genel Başkan Tam Yetkili"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:21
A- A+ PAYLAŞ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “MYK’dan sonra bugün de Parti Grubu Sayın Genel Başkana, Adalet ve Kalkınma Partisi ile yarın yapılacak son görüşmede bir koalisyon kurma ya da kurmama konusunda Sayın Genel Başkana tam yetki ve tam destek vermiştir” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de gerçekleşen Grup Toplantısı sona erdi. Toplantı 5 saat 45 dakika sürdü. Toplantı sonrası bir açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Toplantı saat 13.00’te başladı. Ara vermeksizin saat 18.45’te sona erdi. 5 saat 45 dakika süren bu görüşmelerin sonunda Sayın Genel Başkanımız baştaki 1 saatlik sunuş konuşmasına ilave olarak kapanışta da yaklaşık 45 dakikalık bir değerlendirme konuşması yaptılar. Yaptıkları konuşmayla tüm MYK’dan sonra bugün de Parti Grubu Sayın Genel Başkana Adalet ve Kalkınma Partisi ile yarın yapılacak son görüşmede bir koalisyon kurma ya da kurmama konusunda Sayın Genel Başkana tam yetki ve tam destek vermiştir. CHP Türkiye’nin ve dünyanın en köklü partilerinden bir tanesidir ve geçmişte tarihimizde çok sayıda önemli karara imza atmış olan grubun bugün Sayın Genel Başkanla tüm konularda tam mutabakat ve kendisine tam destek veren tavrı belki de tarihimizde ender görülen birlikteliklerden bir tanesi olarak altını çizmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YARIN BÜTÜN GÜLER YÜZÜMÜZ, BÜTÜN İYİ NİYETİMİZ VE BÜTÜN ÖNYARGILARIMIZDAN ARINMIŞ BİR ŞEKİLDE SAYIN DAVUTOĞLU’NA BİR KOALİSYON KURMAK ÜZERE GİDİYORUZ”

“CHP Genel Başkanı yarın toplantıya bir hükümet kurmak üzere ve tüm iyi niyetiyle ve her zamanki gibi tüm fedakarlığıyla orada olacaktır” diyen Özel, şöyle konuştu:

“Partimiz 13 yıldır ülkeyi yöneten ve yönetim şekillerine her yönüyle itirazımızın olduğu bir parti ile koalisyon görüşmelerini bu noktaya kadar getirmekle en büyük fedakarlığı yaptığını düşünmektedir. Yarın da AK Parti'den Türkiye için fedakarlık yapıp yapmayacağını görmek istiyoruz. CHP’nin anlayışı önce Türkiye daha sonra partinin menfaatleridir. İktidar partisine en yakın anket kuruluşlarının dahi ortaya koyduğu sonuçlar yapılacak olan bir erken seçimden en az endişe etmesi gereken partinin CHP olduğunu, bir erken seçimde oylarını en çok arttıracak olan partinin CHP olduğunu ortaya koymaktadır. Kendimizi düşünüyor olsak o masadan çoktan kalkardık. Yarın o masaya tüm önyargılarımızdan arınmış bir şekilde ancak 14 ilkemiz 5 ana soruna çözüm getirecek 4 yıllık onarım hükümeti talebiyle o masaya oturacağız. Gözleri anketlerde seçim barajını ve birkaç tane kanunu değiştirip kendileri için en uygun zamanda seçime gitme hevesi içinde bir koalisyon ortağı arayanın ortağı biz olmayız. Ama hem mutfaktaki yangını hem de ülkenin dört bir yanını sıçramış olan yangını, anaların gözyaşlarını ve akan kanı durdurmak için kurulacak gerçek bir onarım hükümeti için yarın bütün güler yüzümüz, bütün iyi niyetimiz ve bütün önyargılarımızdan arınmış bir şekilde Sayın Davutoğlu’na bir koalisyon kurmak üzere gidiyoruz. Bunun dışındaki kısa süreli özel gündemli ve kendi partilerinin çıkarını önceleyen her türlü teklife kapalı olduğumuzu önce Türkiye için önce vatandaşın yüzünü güldürecek hükümet için masada olduğumuzu tekrar belirtmek istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız