SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genel Meyvecilik' Eğitimi Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:46:23
'Genel Meyvecilik' Eğitimi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

"Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi" kapsamında Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde 12 kişilik çiftçi grubuna üç günlük “Genel Meyvecilik” eğitimi verildi. 

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından desteklenen “Diyarbakır - Batman - Siirt Kalkınma Projesi” kapsamında genel meyveciliği geliştirmeye yönelik olarak Diyarbakırlı 12 kişilik çiftçi grubuna üç günlük eğitime katılan üreticilere, kayısı, elma, kiraz, erik, badem, ceviz, armut yetiştiriciliği, bağcılık; meyvecilikte toprak işleme, sulama, gübreleme, budama ve zirai mücadele konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimler Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Eğitim Salonunda, uygulamalı eğitimler ise Kayısı Araştırma İstasyonu Merkez ve Battalgazi kampüslerindeki deneme parsellerinde gerçekleştirildi.

Diyarbakır ilinden eğitime katılan üreticilere Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli teknik personeller Abdurrahim Cin ve Abdulhalim Ezgin nezaret ettiler. “Diyarbakır - Batman - Siirt Kalkınma Projesi” kapsamında Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğünden destek alan çiftçilerin bilgi ve tecrübelerinin geliştirilmesi için bu eğitimlerin düzenlendiğini belirten Abdurrahim Cin “Diyarbakır’da meyvecilik son yıllarda özellikle yüksek rakımlı alanlarda gelişmeye başladı. İlimizde meyvecilik fazla gelişmediği için çiftçilerimizin eksikleri çoktu, bilgi ve becerileri yetersizdi. Düzenlenen bu eğitim programı sayesinde çiftçilerimizin budama, sulama, toprak işleme, ilaçlama konularındaki eksikleri giderilmiş oldu. Eğitim veren uzmanların çiftçilerimize çok büyük faydası oldu. Böyle eğitimlerin devam etmesi çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için çok önemli. Şahsım ve kurumum adına göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde eğitime katılan üreticilere sertifikalarını veren Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan, “Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü olarak eğitim ve yayım faaliyetlerini tarımsal araştırmanın olmazsa olmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu nedenle her yıl düzenli olarak teknik personellere yönelik hizmet içi eğitim programları planlıyoruz. Ayrıca gerek Tarım İl Müdürlüklerinin, gerekse çeşitli Kalkınma Ajanslarının ve diğer kurumların üreticilerimize yönelik eğitim taleplerini karşılıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerin tek amacı araştırma projelerimizden elde ettiğimiz bilgilerin siz değerli üreticilerimize, yani sizler eliyle uygulamaya aktarılmasıdır. Sonuçlandırdığımız araştırma projelerinin anlamlı olabilmesi; ancak elde edilen bilgilerin uygulamaya aktarılması ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız