SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Müdür Bali'den Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

 
"Anadolu'nun Yükselen Gücü Malatya" konulu toplantıya katılmak için Malatya'ya gelen Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti. 
 
Vali Saran, Türkiye İş Bankası'yla Dünya Gazetesi tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantı için gelen Bali'ye , Malatya ile ilgili bilgiler verdi. Ziyaret sırasında konuşan Vali Ulvi Saran, "Kültürel olaylara önem veriyoruz. Örneğin uluslararası film festivali başlattık ve bu yıl ikincisini düzenledik. Çok ses getiren bir organizasyon oldu" ifadelerini kullandı. 
 
MTSO ZİYARETİ
 
Malaya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Üçüncü çeyrek 8.2, birinci çeyreğin de yukarıya doğru revizyonundan sonra 9.6'ya geldi. Dolayısıyla Çin'i de geride bıraktık. 9.4 olan Çin'i geçmiş olduk. Türkiye ekonomisi iç talebi zengin bir periyot yaşadı. Türkiye'de gelişen müteşebbis, girişimci anlayışının ne seviye geldiğini gösteriyor. İç dinamizmi, büyük sermaye gruplarına özgü değil. Büyük kentler dışında Anadolu'ya da yaygınlaştı. Perakendeleşen, zenginleşen ve çoğullaşan yeni sermaye birikimi diyorum. Zenginleşen, çoğullaşan ve perakendeleşen yeni sermaye birikiminin ortaya çıkardığı iç dinamizmi etkili olacaktır. Bunda merhum hemşehriniz Özal'dan itibaren dış dünyaya açılan yüksek bir dinamizme ulaştık. Artık teşvike ihtiyacı yok, yeter ki engel olunmasın. Yeter ki bizi yolumuzdan edecek, derin ve yaygın bir kriz olgusu ile karşı karşıya kalmalıyım. Kendi krizimiz de zaten bize dair olaylardan problemlerden değil. Yansımalardan oldu. Şimdi ilk defa, başkalarının krizinden acaba ne kadar etkileniriz diye tartışma yapıyoruz. Dinamik iş dünyası sayesinde önemli bir zarar görmeksizin, fırsat ve imkanları değerlendirerek daha da olumlu dönemlere gideceğiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 
 
Bankacılık sistemi son yıllarda iki katına çıkmıştır diyen  Bali, "Bankacılık sistemi yüzde 23-24'lerden yüzde 50'lere yani iki katına çıkmıştır. En büyük borçlanıcının hazine olduğu bir ortamda reel sektörü finansmanı kolay sağlanamazdı. Ancak son 10 yılda Türkiye genelinde ticari ve kurumsal kredimizin payı yüzde 70'in üzerine çıkmıştır. Bu da 10 puanın üzerinde artıştır. Hizmet üretimine ve ticareti finanse etmeyi daha doğru bulduk" dedi. 
 
Ziyaret sırasında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Erkoç ise, "Türkiye'nin son dönemde krizden çıkmasının bankacılık sisteminin büyük önemi vardır. Topladıkları mevduatları Türk sanayisine aktararak ekonominin büyümesine neden olmuşlardır. Bankaların sağlam duruşları etkili rol oynamıştır. Türkiye'nin büyümesi, Çin'den sonra 8.2 ile dünyada ikinci sırada olması önemlidir. Bankaların sağlam duruşları etkili rol oynamıştır. İnşaat ve turizm sektörü Türkiye'de hızlı şekilde ilerliyor. Genç ve müteşebbis nüfusa sahip olan Türk özel sektörünün girişimci ruhudur. Malatya'da bankacılıkta banka mevduatı var. Krediye dönüşümü yüzde 90 civarında yüzde 48'i kurumsal, yüzde 32'si bireysel kredilerdir. KOBİ'lerin kullandığı krediler yüzde 20'ler durumundadır. KOBİ'ler daha çok desteklenmeli" dedi.  Kredi Garanti Fonu'nun Ocak ayında MTSO binasında hizmete açacaklarını söyleyen Erkoç, ardından Bali'ye tepside kuru kayısı hediye etti. 
 
ŞUBENİN ESKİ FOTOĞRAFI
 

İş Bankası'nın eski binasının fotoğrafının da bulunduğu tavkimi inceleyen  İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaretinde, oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Belediyesi Kent Konseyi'nin bastırdığı 2012 takvimi kartonunda, Malatya'da 1931 yılında çekilmiş İş Bankası binasını göstermesi üzerine Bali , "Böylesi ince düşüncelerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederdim" ifadelerini kullandı. 
 
Takvimde yeralan İş Bankası Malatya Şubesi'ne ait bina yıkılarak yerine bugünkü merkez şube yapılmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız