SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Müdür Mahsur Kaldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:12
Genel Müdür Mahsur Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Malatya’nın Darende'de ilçesinde yoğun kar nedeniyle 1 gün konaklıyarak Belediyeyi ziyare etti. 

Adıyaman’da inşa edilen Nissibi Köprüsünün son tabliye kaynağın yapıldığı törene katılan Karayoları Genel Müdür Turhan dönüş yolundan yoğun kar ve tipi olması nedeniyle Darende ilçesinde 1 gün konakladı. Darende-Gürün ve Gürün-Pınarbaşı arasında yolun yoğun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu öğrenen Turhan bu olayı fırsata çevirip Darende’de incelemeler yaptı. Turhan ilk olarak, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser’i ziyaret etti. Görüşmenin ardından Turhan, Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Hüsamettin Özdendi, Karayolları Kayseri Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ile Başkan Eser ile güzergah üzerinde incelemelerde bulunarak karla mücadele alışmaları hakkında bilgi aldı.

Hafta başından itibaren Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasının ulaşımda aksamalara neden olduğunu Karayolları Valilik, Kızılay ve AFAD ekiplerinin karla mücadele çalışmaları esnasında yollarda insanlara hizmet etmek için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Turhan, teknik ve idareci ekipleri kadar yolda seyahat eden sürücülerin de hem kurallara uyması hem de yola çıkarken hava durumu hakkında bilgi alarak gerekli ikmalleri yaparak seyahat etmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Turhan yaptığı açıklamada, “Yolda insanlarımızın mağdur olmaması ve tedbir amacıyla zaman zaman bazı güzergahlarımızı trafiğe kapatıyoruz. Seyahat eden vatandaşlarımızı yol boyu tesislerde belirli yerlerde misafir ediyoruz. Yağışlar nedeniyle yollarımızda büyük bir mağduriyet yaşanmadı, zaman zaman kesintiye uğramakla birlikte bu afeti de tüm kamu ve özel sektörün desteği ile iyi bir şekilde yönetiyoruz” dedi.

Seyahat eden sürücü ve yolcuların gösterdiği sabır ve tahammüle teşekkür eden Turhan, “Bu çalışmalar esnasında güvenlik güçlerimiz, idari yöneticilerimiz, valiliklerimizin kurduğu kriz yönetim merkezleri, karayolları teşkilatımız, yardım yapan afet ve Kızılay teşkilatımızın can siperane çalışmalarından dolayı teşkilatım adına herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da olacak olan bu tür tabi hadiseler daha temkinli ve daha tedbirli olmamamızı gerektiriyor. Bu tür hadiselerde yaşanan bazı sıkıntılar telafisi mümkün olmayacak olayların olamaması için can kaybı maddi hasarlı kazalar olamaması için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz. Şimdilik yollarımızdaki çalışmalar batı ve orta Anadolu bölgesinde rahatlamış durumda, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgesi şuanda etkili bir yağış altında bulunuyor, oradaki ekiplerimiz koordineli bir şekilde yürütülüyor ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Somuncu Baba Külliyesini ziyaret eden Turhan daha sonra yolların açılması ile birlikte Kayseri’ye hareket etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız