SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Genel Müdürü Nihayet Bulduk da..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, kapatılma sürecine sokulan Malatya Sigara Fabrikası ile ilgili görüşmek için 20 gündür aradığı Tekel Genel Müdürü ile "nihayet" görüşebildiğini, ancak bu görüşmede olumlu bir izlenim alamadığını söyledi.

Aslanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Malatya Sigara Fabrikası'nın içinde bulunduğu olumsuz koşulları görüşmek ve fabrikanın geleceğ iile ilgili bilgiler almak için 20 gündür yurt dışında bulunan Tekel Genel Müdürü sayın Fahri Arıkan bey ile nihayet görüşebildim.

Özellikle Malatya Fabrikası'nda üretimi yeniden başlatmak yönünde kendilerinde bir kararlılık göremedim ve ayrıca bu fabrikanın çalıştırılmaması ile ilgili de özelleştirme idaresine bir rapor hazırladıklarını öğrendim.

Türkiye bir tarım ülkesidir. Tütün ve sigara fabrikaları ülkemizin milli değerleridir. Sorunları yeni arayışlar ve yeni pazarlarla çözmek yerine sorunları fabrikaları kapatarak çözeceklerine inanıyorlar.

Tekel Genel Müdürlüğü'nün, Malatya sigara fabrikası ile ilgili menfi raporunu Özelleştirme Yüksek Kurulu değerlendirecek ve fabrikanın geleceği ile ilgili nihai kararını verecektir.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, tamamen iktidar partisi tarafından yönetilmektedir. Bugün bu olumsuz tablonun giderilmesi için özellikle iktidar partisi Malatya milletvekilleri ve Malatya teşkilatlarına çok önemli görevler düşmektedir.

Yarın çok geç olacaktır.

Malatya esnafı, Malatya tüccarı ve fabrika çalışanları her ay yaklaşık 1 trilyon TL'yi kaybedecektir.

Bu sorun sadece fabrikada çalışan işçilerin sorunu değil, hepimizin tüm Malatya'nın sorunudur.

Gelin hep birlikte bu soruna bugün sahip çıkalım. Yarın çok geç olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız