SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Müdürün İddiası!..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Kayısıbirlik) Genel Müdürü Serhan Bayhan, belirtirken, fiyat oluşumu konusunda ilginç değerlendirmeler yaptı.. Üreticiye fiyatın yükselmesi için kayısı satmaması tavsiyesinde bulunan genel müdür, Kayısıbirlik'in piyasaya kayısı satmasının ise fiyat yükselttiğini iddia etti.

Kayısıbirlik'in geçen yıldan kalan stok kayısının bir bölümünü bugünlerde sattığına ilişkin tepkilere cevap veren Kayısıbirlik Genel Müdürü Bayhan, "Kayısıbirlik ne zaman kayısı sattıysa, kayısı fiyatında yükselme oldu. Sattığımız kayısının da piyasayı tetikleyeceğini ümit ediyoruz" dedi.

Üreticilere, "Fiyatın yükselmesi için ellerindeki kayısıyı şimdilik satmamaları" önerisi yapılmasına rağmen Kayısıbirlik'in neden kayısısını sattığına ilişkin sorulara karşılık Bayhan, "Kayısı şire pazarında tüccarlar, Kayısıbirlik piyasaya girince mal almaya başlıyor. Ben iddialara karşılık olarak, sattığımız ürünün fiyatı tetikleyeceğini ileri sürüyorum" şeklinde cevap verdi.

Geçen yıl 3 kez ihaleye çıkarmalarına rağmen ciddi alıcı çıkmadığından geçen yılın ürününün bir bölümünün hala depolarında bekletildiğini ifade eden Bayhan, "Sattığımız ürünü paraya çevirip, bu sezon alacağımız kayısı bedellerini ödeyeceğiz" dedi.

Kayısıbirlik olarak alımlara başlamalarına rağmen, açıkladıkları 1.7 YTL alım fiyatını üreticinin düşük bulduğunu ve kayısı satmadığını kaydeden Serhan Bayhan, önümüzdeki günlerde avans fiyatını arttırılmasıyla üreticinin kayısıyı Kayısıbirlik'e getirip satacağını ümit ettiğini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız