SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Genel Seçimde Fazla Alırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:30:56
'Genel Seçimde Fazla Alırız
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da şu anda genel seçim olsa yüzde 62’inin üzerinde oy alacaklarını söyledi. 

Bülent Tüfenkci, Malatya’da 30 Mart’taki AKP'nin yüzde 62 oy oranının, genel seçimde yüzde 68’lere tekabül ettiğini belirtti.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci katıldığı televizyon programında yerel seçimlerin her defasında genel seçimlerden oy oranı bazında düşük seyredeceğini açıkladı.

12 Haziran 2011 seçimlerinden beri yapılan kamuoyu araştırmalarında genel seçim oylarının Malatya’da yüzde 60 bandının her daim üzerinde olduğunu belirten Tüfenkci, ‘‘Yerel seçimler her defasında genel seçimlerden düşük seyretmekte ve Malatya’da 30 Mart’taki partimizin yüzde 62 oy oranı, genel seçimde yüzde 68’lere tekabül etmektedir. Şu anda genel seçim olsa Malatya’da AK Parti olarak yüzde 62’inin üzerinde oy alırız. Bizler 30 Mart seçim sürecinde geniş kapsamlı Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılan kamuoyu araştırma sonuçlarının çözümlemesini yaptık. Veriler doğrultusunda ilçelerimizdeki mahalle bazlı stratejilerimizi her defasında gözden geçirdik. O doğrultuda açıklamalarımızı, ziyaretlerimizi ve kampanyanın gidişatını şekillendirdik” diye konuştu.

Tüfenkci, Türkiye’de eski dönemlerdeki iktidarlara yapılanları özleyenler olduğunu, talimat vermeyi alışkanlık haline getirmiş çevrelerin gelinen durumdan ve 30 Mart sonuçlarından fevkalade rahatsız olduklarını ifade etti. Tüfenkci, her türlü iftira ve karalama kampanyasına rağmen halkın sandıkta kirli oyunlara net bir cevap verdiğini ve Yeni Türkiye’nin 2023’e giden yolda önünü kesmek isteyenleri büyük bir hüsrana uğrattığını kaydetti.

Tüfenkci, dünyanın Suriye, Mısır, Filistin meselelerine yeterli duyarlılığı göstermediğini ifade ederek, “Dünyada zulme karşı çıkmak için yüreğinizde bir şeyin olması gerekir. Sizin medeniyetiniz temelinde hakkaniyet, adalet, vicdan diye bir şeyin olması lazım. Bu ancak bizim medeniyetimizin içinden çıkar. Sayın Başbakanımız her zaman zulüm gören insanların yanında oldu. Bizler daha önce Myanmar’da,Arakan’da, Filistin’deki kardeşlerimizin yanında nasıl durduysak, Mısır’daki kardeşlerimizin yanında da durmaya devam edeceğiz. 529 Mısır’ın kahraman çocuğuna 20 dakika gibi gülünç bir sürede idam kararın verilmesi kabul edilemez. Bu kararı veren Mısır cuntası ve güdümlü yargısını şiddetle kınıyor, en kısa zamanda bu hukuksuzluğun düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

TSO ZİYARETİ..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKPi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partili yöneticiler Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret ederek, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile görüştü. 

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Bir şehrin kalkınmasında, gelişmesinde özelikle huzurun. İstikrarın oluşması lazım. Bu ülke içinde geçerli, il içinde geçerli. Son yıllarda Malatya’da bu huzur ve istikrarı yakaladık. Malatya sosyal alt yapısı güçlenen bir kent. Sanayi alt yapısı güçlenen bir il. Organize Sanayi Bölgelerimizde 30 bine yaklaşan çalışanımız var. Ufkumuzu geniş tutmak zorundayız. Malatya’nın sorunlarını çözümünde siyasetçiler olarak, kurumlar olarak, sivil toplum kuruluşları olarak birlikte düşünme zamanı, birlikte hareket etme zamanı. Malatya’nın menfaatleri noktasında kişisel beklentilerimizi bir kenara bırakarak, Malatya için hepimiz el ele gönül birlik içinde bir çaba içerisinde olmalıyız. TSO olarak bunu hep önemsedik ve öne çıkardık. Kavgacı bir tutum izlemedik, her zaman birleştirici bir tutum içerisinde birleştirici bir rol oynamaya gayret gösterdik. Büyükşehir olmakla birlikte ufkumuzu büyük düşünmek, büyük olarak ortaya koymak zorundayız. 30 Mart’ta yapılan seçimde de milletin iradesine saygı duymak zorundayız. Millet, mevcut iktidara sahiplenmiştir” diye konuştu.

AKP İl başkanı Bülent Tüfenkçi ise, yeni hizmete giren TSO binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Şehrin dinamikleri dedik, gerçekten TSO’lar hem şehrin ileri gitmesi noktasındaki görüş ve öneri ile, hem şehri bir arada tutacak maya olması adına, şehrin uzlaşı kültürünü ortaya koyma adına Esnaf Odalarımız ile birlikte çok önemli fonksiyonlar icra ettiklerine inanıyorum. Onların bir şehrin vizyonunu ortaya koyarken, kavgacı ortamından uzak, uzlaşıcı bir şekilde hareket ederek, şehri kalkındıracak projelerin arkasında durmaları bir şanstır. Malatya’da biz bunu görüyoruz” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise “30 Mart seçimleri bir milli irade zaferidir. Milil iradenin tecellisidir. Bu süreçten dolmayı da tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. AK Parti’nin Malatya’da almış olduğu 61.85 oranı Türkiye adına çok önemli bir başarıdır. Bundan sonra yeni bir başlangıç ve sorumluluk yükü çok daha fazla artmış durumda. Malatya’nın bize vermiş olduğu yüzde 61.85 ve Türkiye’nin vermiş olduğu yüzde 54.5 oranı bize verilen sorumluluğumuzu çok daha fazla arttırmıştır. TSO’nun sunacağı tüm projelerde çok daha hızlı koşmak zorundayız” dedi.

Kayısıda yaşanan don afeti ile ilgili süreci tüm aşamalarında takip ettiklerini belirten Çalık, “14 Nisan Pazartesi günü AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı var. Bu toplantıda kayısı ile ilgili sorunu sayın başbakanımızın gündemine taşıyacağız. Malatya’da yaşanılan bu afet hepimiz için çok üzücüdür. Bizim yapmamız gereken ne kadar çalışma varsa, biz yapmaya hazırız” diye konuştu.

Çalık ve beraberindeki heyet TSO’nun yeni binasını gezerken, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise TSO’ya ziyarette bulunarak kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davette bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız