SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Genel Sekreter Böyle Atanmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:00:50
Genel Sekreter Böyle Atanmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli pozisyonlarından biri olan ‘Genel Sekreterlik’ makamına atanacak isim konusunda uzun süre arayış içinde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu kritik pozisyona, belediye yönetimi içindeki bazı dengeleri sarsacak sonuçlar doğurması da muhtemel bir tercihle Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde bir dönem Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı olarak görev yapan Arif Emecen’i getirdi. 

Malatya’daki ilk aktivitesinde Kayserili işadamı ve Kayseri OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü ile birlikte MÜSİAD Malatya Şubesi’nin Dost Meclisi toplantısına katılan Arif Emecen’in Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sektererliği’ne atanmasına ilişkin arka plan bilgileri ise Kayseri Haber Gazetesi Yazarı Veli Altınkaya tarafından yazıldı. 

Kayseri Haber Gazetesi’ndeki Gündem adlı köşesinde Arif Emecen’in Malatya’ya gelişine ilişkin kulis bilgilerini aktaran Veli Altınkaya, Emecen’e genel sekterlik teklifi yapılmasından sonra, Emecen’in çevresinin ‘Genel sekreterlik idari bir görevdir. Sen teknik adamsın, iyi düşün’ uyarısında bulunduğunu, bu uyarı üzerine Emecen’in teklife ilk aşamada olumsuz cevap vererek Malatya BŞB'nin teklifini ötelediğini belirtiyor. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin götürdüğü teklifin ötelenmesi üzerine genel sekreter arayışını Kayseri Su Kanalizasyon İdaresi’ne (KASKİ) yönlendirdiğini ifade eden Veli Altınkaya bundan sonraki gelişmeleri ve rotanın yeniden Emecen’e dönüşünü şöyle antlatıyor: “Emecen’in teklifi ötelemesi üzerine Bu kez KASKİ menşeli iki isim gündeme geldi. Onlar olmayınca Arif Emecen'in genel sekreterliği yeniden konuşuldu ve nihayet Emecen Malatya'da göreve başlamış. Emecen'in Kayseri raylı sisteminde emeği çok. Malatya'daki görevinde de başarılı olacağından hiç şüphem yok... Malatya Başkanı Arif Emecen ve Özgür Özdemir (MASKİ Genel Müdürü) konusunda doğrusunu yapmış”. 

Kayseri BŞB İnternet Sitesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Olarak Görünüyor 

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak Haziran ayının son haftasında göreve başlayan Arif Emecen, Kayseri BŞB’nin resmi internet sitesinde, halen, 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında atandığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görünüyor. 

Malatya BŞB resmi internet sitesinde ise Malatya BŞB Genel Sekreteri olarak Arapgir Kaymakamı iken Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Ercan Turan görünüyor. 

Diğer yandan yine Kayseri BŞB KASKİ’den transfer edilen MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir KASKİ internet sitesinde halen ‘Atıksu Arıtma Daire Başkanı’ olarak görünüyor. 

Trambüs Atamaları mı?

Bu arada, Arif Emecen’in genel sekreterlik görevine, Enver Sedat Tamgacı’nın ise, MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürlüğe atanmasında Malatya BŞB’nin trambüs projesinin etkili olduğu belirtiliyor. 

Malatya Belediyesi, uzmanların tüm teknik eleştirilerine ve dövize endeksli olduğu için maliyeti bir hayli yükselen, açıklanan tarih geçmesine rağmen henüz hizmete girmeyen trambüs projesini, Kayseri BŞB Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı ve Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü yetkililerinin katkıları ile oluşturmuştu. Malatya BŞB Genel Sekreterliği’ne getirilen Arif Emecen sözkonusu görüşmelerin yapıldığı tarihte Kayseri Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı, Enver Sedat Tamgacı ise Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Tamgacı biyografisinde "Malatya Belediyesi Ulaşım Fizibilitesi ve İhale Hazırlık Çalışmaları"nda da görev aldığını belirtmişti. 

Malatya BŞB Genel Sekreterliği’ne Atanan Arif Emecen Kimdir? 

Kayseri BŞB internet sitesine göre Arif Emecen’in biyografisi şöyle: Arif Emecen 1964 yılında Çankırı’da doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1986 yılında mezun oldu. İşhayatına TEDAŞ ve TEAŞ bünyesinde işletme ve kontrol mühendisi olarak başlayan Emecen, Ankara Ankaray Raylı Sistemler İşletmesi’nde 1995-2000 yılları arasında işletme müdürlüğü ve başmüdürlük görevinde bulundu. Arif Emecen 2000-2005 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı. 

MASKİ Genel Müdürlüğü’ne Atanan Özgür Özdemir Kimdir? 

Kayseri BŞB KASKİ’de ‘Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı’ iken Malatya BŞB MASKİ Genel Müdürlüğü’ne atanan Özgür Özdemir’in biyografisi ise şöyle: 1973 yılında Nevşehir'de doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Kayseri Fevzi Çakmak Lisesinde tamamladı. Lisans öğrenimini 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde; Yüksek Lisansını 1999’da, doktorasını 2007’de İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı'nda tamamladı. İSKİ Bakırköy Şube Müdürlüğü’nde Aralık 1996 – Haziran 1998 tarihleri arasında Çevre Mühendisi olarak çalıştı.  Temmuz 1998–Eylül 1999 tarihleri arasında Trakya  Üniversitesi  Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Malatya’ya atanmadan önce, Eylül 1999 tarihinde görev yapmaya başladığı KASKİ Genel Müdürlüğü’nde Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı olarak görev yapan Özdemir evli ve 3 çocuk babası.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • bekir gül (7 yıl önce)
    1 yıldır evimde su akmıyor ayıp ya
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir gül (7 yıl önce)
    Biyografileri iyi tepeden geldiği dünyayı malatya yönetiyor malatya da adamı kalmadı belediyeye kiralık çalışan araçlar plakalı anlaşılıyor Kayseri'nin ilçesiyiz 1 yıldır evimde su akmıyor sebebi ithal Müd başarısı
    0
    0
    Yanıtla